Përpara se të dorëzoni një biletë mbështetjeje, ju sugjerojmë të lexoni dokumentacionin tonë në internet për përgjigjet e shumë pyetjeve të bëra zakonisht. Nëse nuk gjeni një përgjigje për problemin tuaj specifik, ju inkurajojmë të adresoni çdo pyetje, koment dhe shqetësim përmes sistemit tonë të biletave të klientëve.
Kam nevojë për ndihmë? Paraqisni një biletë mbështetëse
Kujdes! Dorëzimi i biletave mbështetëse është vetëm për klientët që kanë blerë produktet tona.
Për të paraqitur një biletë për mbështetjen e klientit, keni dy mundësi:
  • Opsioni #1: Hapni "SpyHunter" > klikoni ikonën "HelpDesk" në menunë kryesore > dhe klikoni në butonin "Dërgo një biletë mbështetëse" .
  • Opsioni #2: Klikoni këtu për t'u identifikuar në "Llogaria ime" ose identifikohuni duke përdorur kutinë e hyrjes të treguar në anën e djathtë të kokës së faqes sonë. Tjetra, në shiritin anësor "Llogaria ime", klikoni në lidhjen "Hap një biletë të re mbështetjeje".
Shënim: Emri juaj i përdoruesit dhe fjalëkalimi ju janë dërguar me email kur keni blerë produktin(ët) tanë. Emri juaj i përdoruesit është llogaria e emailit që keni përdorur për të blerë produktin(ët).
Pasi të keni dorëzuar një biletë mbështetjeje, një teknik mbështetës do t'ju kontaktojë brenda 48 orëve.