SpyHunter

Programi i korrigjimit të malware

  • Zbuloni dhe hiqni kërcënimet më të fundit të malware.
  • Përkufizimet e zbulimit dhe heqjes së malware përditësohen rregullisht.
  • Mbështetje teknike dhe rregullime me porosi për malware të vështirë për t'u vrarë.
* Remover falas ju lejon, duke iu nënshtruar një periudhe pritjeje 48-orëshe, një riparim dhe heqje për rezultatet e gjetura. Lexoni EULA -n tonë, Politikën e Privatësisë/Cookie dhe Kushtet e Zbritjes . Shihni më shumë detaje dhe ofertë alternative falas.
Luaj

Lajmet kryesore të sigurisë

Malware 'HermeticWiper' që fshin të dhënat godet kompjuterët Windows mes pushtimit rus në Ukrainë Pushtimi rus i Ukrainës ka ndezur marrëdhëniet në të gjithë globin midis shumë vendeve për shumë arsye. Mes pushtimeve ruse në Ukrainë me shumë pasiguri të dukshme, hakerët gjithashtu kanë...

Artikujt kryesorë

Si të kontrolloni hapësirën ruajtëse në Mac

Pajisjet Mac shpesh konsiderohen të akorduara mirë dhe posedojnë sisteme harmonike që kombinojnë komponentët e harduerit dhe softuerit. Fatkeqësisht, një pengesë që është shoqëruar shpesh me këto pajisje është se është jashtëzakonisht e vështirë, dhe nganjëherë e pamundur, të përmirësohen komponentët individualë të harduerit, të tilla si marrja e një SSD më të madhe për të ruajtur më shumë video, foto, filma, etj. Kjo do të thotë që përdoruesit e Mac mund t'u duhet t'i kushtojnë më shumë vëmendje hapësirës së tyre të ruajtjes së Mac, sa është ende e disponueshme dhe nëse do t'u duhet të fshijnë disa skedarë ekzistues për të krijuar hapësirë për përmbajtje të re. Si rezultat, të dini se si të kontrolloni ruajtjen e Mac-it tuajshpejt mund...

Postuar në February 16, 2022 në Issue

APT27

APT27 (Kërcënimi i Përparuar i Përparuar) është emri i një grupi hakerimi që ka origjinën nga Kina dhe tenton të ndjekë objektiva të profilit të lartë. APT27 gjithashtu njihet me pseudonime të tjera të ndryshme, duke përfshirë Emissary Panda, LuckyMouse dhe BronzeUnion. Ndër fushatat më të njohura të kryera nga APT27 janë sulmet e tyre që synojnë kontraktorët e mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara. Operacione të tjera të njohura nga APT27 përfshijnë një fushatë kundër një numri kompanish që operojnë në sektorin financiar, si dhe një sulm të nisur kundër një qendre të dhënash të vendosur në Azinë Qendrore. Mjetet e hakerimit në armatimin e APT27 përfshijnë kërcënime që do t'i lejojnë ata të kryejnë operacione zbulimi, të mbledhin...

Postuar në January 24, 2022 në Advanced Persistent Threat (APT)

XHAMSTER Ransomware

Kërcënimi XHAMSTER Ransomware po përdoret nga kriminelët kibernetikë për të bllokuar të dhënat e viktimave të tyre. Ransomware XHAMSTER është një variant i ri i Phobos Ransomware . Algoritmi i fortë i enkriptimit i përdorur nga XHAMSTER siguron që skedarët e prekur do të jetë pothuajse i pamundur të rikuperohen pa ndihmën e hakerëve. Më konkretisht, pa pasur në posedim çelësat specifikë të deshifrimit. Pasi të aktivizohet në pajisjen e komprometuar, XHAMSTER do të ndikojë në një gamë të gjerë të llojeve të skedarëve, duke përfshirë dokumentet e viktimës, fotot, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave dhe shumë të tjera. Si pjesë e veprimeve të tij, ransomware gjithashtu do të modifikojë ndjeshëm emrat origjinalë të skedarëve të kyçur. Së...

Postuar në May 5, 2022 në Ransomware

Më shumë Artikuj

Malware Dracarys Mobile

Kriminelët kibernetikë po përdorin një version të armatosur të aplikacionit legjitim të mesazheve Signal për të përhapur një kërcënim të fuqishëm spyware Android të njohur si Dracarys. Kërcënimi është duke u përdorur kryesisht kundër objektivave të vendosura në Indi, Pakistan, MB dhe Zelandën e Re. Kërcënimi i Dracarys u zbulua fillimisht në një raport të kërcënimit kundërshtar të publikuar nga Meta (ish-Facebook). Një raport më i thelluar mbi Dracarys u botua nga studiuesit. Ekspertët e infosec ia atribuojnë kërcënimin grupit Bitter APT (Kërcënimi i Përparuar i Përparuar). Hakerët dorëzuan malware-in Dracarys Android në pajisjet e viktimave të tyre nëpërmjet një faqeje të krijuar posaçërisht për phishing, e krijuar për të imituar...

Postuar në August 12, 2022 në Mobile Malware, Advanced Persistent Threat (APT), Spyware

Mashtrimi i 'Qendrës së Sigurisë së Apple'

Ekspertët e sigurisë kibernetike po paralajmërojnë përdoruesit për një uebsajt mashtrues që përdor një taktikë mbështetëse teknike që përbëhet nga paralajmërime të shumta të paraqitura sikur vijnë nga 'Qendra e Sigurisë së Apple'. Faqja e pabesueshme ka të ngjarë të shfaqë disa dritare kërcyese të mbushura me informacione sigurie në dukje alarmante. Përdoruesit mund të shohin raporte skanimi (funksionalitet që asnjë uebsajt nuk e posedon më vete) dhe raporte të shumta kërcënimesh. Paralajmërimet e rreme mund të pretendojnë se janë një alarm "Apple Security Center" ose "Apple-Security Warning". Mesazhet e mashtrimit do të përpiqen të bindin përdoruesit se pajisja e tyre Apple është e infektuar me një Trojan Spyware dhe si rezultat është...

Postuar në August 12, 2022 në Rogue Websites, Phishing

AdjustableRotator

AdjustableRotator është një program i dyshimtë, që i përket familjes së adware AdLoad. Si i tillë, ka të ngjarë që funksioni i tij kryesor të jetë shpërndarja e reklamave të padëshiruara dhe të bezdisshme në pajisjet Mac të përdoruesve. Për të shmangur lejimin e programeve të tilla ndërhyrëse në kompjuterët dhe pajisjet e tyre, përdoruesit duhet t'i kushtojnë vëmendje kur instalojnë ndonjë aplikacion nga burime të paprovuara. Në fund të fundit, operatorët e PUP-ve të tillë (Programe Potencialisht të Padëshiruara) shpesh i fshehin ato brenda paketave të softuerit apo edhe instaluesve/përditësimeve krejtësisht të rreme. Pasi të vendoset plotësisht në Mac, AdjustableRotator, si anëtarët e tjerë të familjes AdLoad , mund të jetë përgjegjës...

Postuar në August 12, 2022 në Mac Malware, Adware, Potentially Unwanted Programs

Cceo Ransomware

Cceo Ransomware është një variant nga familja famëkeqe STOP/Djvu. Edhe pse i mungon ndonjë veçori kryesore dalluese që e dallon nga variantet e tjera të familjes STOP/Djvu Ransomware , aftësitë shkatërruese të Cceo nuk duhen nënvlerësuar. Kërcënimi synon një gamë të madhe të llojeve të ndryshme të skedarëve dhe i kodon ato me një algoritëm të fortë kriptografik. Restaurimi i dokumenteve të prekura, fotove, PDF-ve, bazave të të dhënave, arkivave, skedarëve audio dhe video, etj. pa pasur çelësat e duhur të deshifrimit, është praktikisht i pamundur. Çdo skedar i koduar do të ketë '.cceo' shtuar në emrin e tij origjinal si një shtesë e re. Kërcënimi i ransomware gjithashtu do të krijojë një skedar të ri teksti në sistemet e...

Postuar në August 12, 2022 në Ransomware

Filmedia

Filmedia u paraqitet përdoruesve si një shtesë e përshtatshme e shfletuesit. Aplikacioni supozohet të ndihmojë përdoruesit të gjejnë shërbimin më të mirë të transmetimit për një film që do të dëshironin të shikonin. Për fat të keq, pasi bëhet e qartë mjaft shpejt pas instalimit të tij, Filmedia është gjithashtu adware ndërhyrës i ngarkuar me dërgimin e reklamave të padëshiruara dhe të bezdisshme në pajisjen e përdoruesit. Në nivel sipërfaqësor, reklamat që shfaqen papritur mund të duken vetëm si një shqetësim i lehtë, megjithatë, prania e tyre mund të zvogëlojë ndjeshëm përvojën e përdoruesit në pajisjen e prekur. Më e rëndësishmja, vetë reklamat mund të përdoren si kanale promovuese për destinacione të dyshimta, të tilla si faqet e...

Postuar në August 12, 2022 në Potentially Unwanted Programs, Adware

Captchastate.link

Përdoruesit që hasin në faqen e internetit Captchastate.link këshillohen të kenë kujdes. Së pari, lidhja e sajtit mund të mos jetë e siguruar. Së dyti, Captchastate.link ka të ngjarë të përpiqet të përfitojë prej tyre përmes mesazheve të ndryshme false dhe mashtruese. Në të vërtetë, faqja është konfirmuar se ka një version të një taktike popullore të bazuar në shfletues. Duke pretenduar se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA, faqja mund të përpiqet të joshë vizitorët që të shtypin butonin e treguar "Lejo" dhe të mundësojnë njoftimet e tij push pa vetëdije. Është e rëndësishme të theksohet se shumë faqe interneti mashtrimi si kjo mund të ndryshojnë sjelljen e tyre bazuar në adresat IP hyrëse dhe vendndodhjen gjeografike të...

Postuar në August 12, 2022 në Rogue Websites, Browser Hijackers

Oiltraffic Ransomware

Një tjetër variant i fuqishëm VoidCrypt është zbuluar nga ekspertë të sigurisë kibernetike. I gjurmuar si Oiltraffic Ransomware, kërcënimi mund të ndikojë në një gamë të gjerë të llojeve të ndryshme të skedarëve dhe t'i lërë ato plotësisht të papërdorshme. Viktimat e prekura do të humbasin efektivisht aksesin e tyre në çdo dokument, foto, PDF, arkiv, baza të të dhënave, skedarë audio dhe video dhe më shumë. Sulmuesit që qëndrojnë pas Oiltraffic kërkojnë të paguhen një shpërblim në këmbim të sigurimit të viktimave të tyre me një mjet deshifrimi që supozohet se mund të rivendoste të dhënat. Tipari kryesor dallues i Oiltraffic Ransomware nga anëtarët e tjerë të familjes VoidCrypt Ransomware mund të gjendet në emrat e skedarëve të kyçur....

Postuar në August 12, 2022 në Ransomware

Luaj Ransomware

Play Ransomware është një kërcënim i krijuar ekskluzivisht për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij. Algoritmi kriptografik i përdorur është mjaft i fortë për ta bërë praktikisht të pamundur restaurimin e skedarëve të prekur pa pasur çelësat e nevojshëm të deshifrimit. Operatorët e këtij malware zakonisht përpiqen të zhvatin viktimat për para në këmbim të sigurimit të një mjeti softuer dekriptues. Kërcënimi Play ndjek sjelljen e vendosur të ransomware. Ai shënon çdo skedar të koduar duke shtuar një shtesë të re skedari në emrin origjinal të atij skedari. Në të vërtetë, përdoruesit e prekur do të vërejnë se pothuajse të gjitha dokumentet, fotot, imazhet, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë, tani kanë '.PLAY' të...

Postuar në August 12, 2022 në Ransomware

First-dating.top

First-dating.top nuk duhet të ngatërrohet me sajtet e ligjshme të takimeve pasi është zbuluar se është një rrëmbyes i shfletuesit i krijuar për të mbledhur klikime si pjesë e një skeme pay-per-click ose pay-per-impression. Hakerët që qëndrojnë pas First-dating.top mund të jenë të uritur për para dhe kanë krijuar një faqe për të qenë një portal për shfaqjen e njoftimeve dhe marrjen e lejes nga një përdorues kompjuteri për të shfaqur ato pop-ups për t'i postuar ato me oferta ose reklama të tjera. Reklamat ose njoftimet nga First-dating.top mund të jenë gjithashtu pjesë e një skeme rrjeti reklamash për të fituar para bazuar në klikimet ose përshtypjet. Është në interesin më të mirë për të shmangur me çdo kusht faqen e internetit...

Postuar në August 11, 2022 në Browser Hijackers

Frompdftodoc.com

Frompdftodoc.com është një faqe e diskutueshme që disa përdorues kompjuteri mund të vërejnë se shfletuesi i tyre po i ridrejton. Në një ndjekje të tillë, Frompdftodoc.com ka lidhur skedarë rrëmbyes të shfletuesit ose shtesa të shfletuesit të ngarkuar në sistemin tuaj. Skedarë të tillë mund të modifikojnë cilësimet e Internetit duke bërë që faqja e Frompdftodoc.com të ngarkohet automatikisht si faqe kryesore e parazgjedhur ose faqe e skedës së re. Faqja Frompdftodoc.com mund të ofrojë shërbime të ndryshme që rezultojnë të jenë konfuze dhe shpesh të padobishme. Në disa raste, Frompdftodoc.com mund të çojë në përmbajtje me qëllim të keq. Është më mirë që përdoruesit e kompjuterit që vërejnë ngarkimin e Frompdftodoc.com të ndërmarrin...

Postuar në August 11, 2022 në Browser Hijackers

Pushmestar.com

Nëse, kur shfletoni internetin, papritmas filloni të shihni mesazhe të shumta, ndërhyrëse pop-up nga një faqe interneti me emrin Pushmestar.com, kjo do të thotë se një rrëmbyes i shfletuesit ka hyrë në kompjuterin tuaj. Mesazhet e rreme të shfaqura nga Pushmestar.com synojnë të bindin përdoruesit e kompjuterit që ta lejojnë atë të përdorë veçorinë e dobishme dhe legjitime të njoftimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Këto njoftime nuk do të jenë gjë tjetër veçse reklama që promovojnë PUP (Programe Ndoshta të Padëshiruara), uebsajte me përmbajtje me përmbajtje të rritur, përditësime false, lojëra pirate dhe më shumë. Përveçse janë të bezdisshme sepse do të mbulojnë faqen e internetit që po përpiqeni të vizitoni, këto reklama mund të...

Postuar në August 11, 2022 në Browser Hijackers

Mashtrimi 'Amazon Trial'

Një tjetër skemë, këtë herë duke përdorur emrin Prime Video të Amazon, po ekzekutohet nga mashtrues për të tentuar të mashtrojnë përdoruesit e kompjuterit. Taktika që ata përdorin është shumë e zakonshme; ata pretendojnë se po bëjnë një sondazh që pjesëmarrësit e tij mund të fitojnë një iPhone13. Për ta bërë skemën më të besueshme dhe për të nxitur përdoruesit e kompjuterave që të marrin pjesë, mashtruesit pretendojnë se vetëm dhjetë pjesëmarrës mund të fitojnë çmimin dhe se është një ofertë me kohë të kufizuar. Përdoruesit sylesh të kompjuterëve që janë të gatshëm të marrin pjesë, do të gjejnë katër pyetje që, pasi t'u përgjigjen, do t'i ridrejtojnë në një faqe tjetër ku do t'u duhet të japin adresat e tyre të emailit dhe të lejojnë...

Postuar në August 11, 2022 në Adware

Transaksioni optik

OpticalTransaction është një aplikacion ndërhyrës i krijuar për të fituar para nga prania e tij nëpërmjet metodave ndërhyrëse dhe të bezdisshme. Më konkretisht, aplikacioni është konfirmuar se i përket familjes së adware AdLoad dhe synon pajisjet Mac të përdoruesve. Për më tepër, përdoruesit duhet të paralajmërohen se aplikacionet e këtij lloji shpërndahen shumë rrallë përmes kanaleve normale. Në vend të kësaj, PUP të tillë ka më shumë gjasa të gjenden të përfshira në paketat e softuerit me hije ose brenda instaluesve/përditësimeve të rreme që pretendojnë se janë për një produkt legjitim. Pavarësisht se si OpticalTransaction arriti të hynte fshehurazi në Mac, prania e tij atje nuk do të mbetet pa u vënë re për shumë kohë. Aplikacioni do...

Postuar në August 11, 2022 në Adware

Ransomware për dekodimin e World2022

Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një kërcënim të rrezikshëm malware të quajtur World2022decoding Ransomware. Kërcënimi mund të përdoret në sulmet e ransomware për të bllokuar të dhënat e objektivave të zgjedhur. Nëse vendoset me sukses, dekodimi World2022 do t'i lërë arkivat, bazat e të dhënave, dokumentet, PDF-të, fotot, etj. të viktimave të tij në një gjendje krejtësisht të papërdorshme. Algoritmi i fortë kriptografik i përdorur nga kërcënimi do të parandalojë përdoruesit e prekur nga rivendosja e skedarëve të tyre. Një shenjë e dukshme e një infeksioni të dekodimit World2022 mund të gjendet në emrat e të gjithë skedarëve të prekur. Në të vërtetë, kërcënimi do të shtojë një varg ID dhe një shtesë të veçantë skedari për...

Postuar në August 11, 2022 në Ransomware

Ccza Ransomware

Kriminelët kibernetikë po bëjnë më shumë variante nga familje të ndryshme dhe po i përdorin ato për të kërcënuar operacionet e ransomware. Një shembull i tillë është kërcënimi Ccza Ransomware, i cili është një version tjetër i STOP/Djvu Ransomware që është i aftë të kodojë lloje të shumta skedarësh. Viktimat papritmas do ta gjejnë veten të paaftë për të hyrë në ndonjë nga dokumentet, fotografitë, fotot, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë. Në mënyrë tipike, sulmuesit do të përdorin skedarët e kyçur për të zhvatur përdoruesit individualë të prekur ose subjektet e korporatës për para. Si pjesë e veprimeve të saj, Ccza do të kryejë ndryshime të tjera ndërhyrëse në sistemet e shkelura. Kërcënimi do të shtojë '.ccza' në...

Postuar në August 11, 2022 në Ransomware
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 106