Baza e të dhënave të kërcënimeve Trojans Trojan.Malware.300983.Susgen

Trojan.Malware.300983.Susgen

Trojan.Malware.300983.susgen është një lloj zbulimi malware që softueri i sigurisë zakonisht e shfaq pas analizave heuristike. Kjo do të thotë se artikulli i dyshimtë u shënua në bazë të sjelljes që shfaq në vend të një nënshkrimi specifik. Ky zbulim i veçantë përdoret për të treguar një kërcënim të mundshëm trojan që është gjetur në pajisjen e përdoruesit.

Kërcënimet e Trojës janë jashtëzakonisht të rrezikshme dhe të gjithanshme

Nëse përdoruesit shohin një sinjalizim sigurie për Trojan.Malware.300983.susgen, ata duhet të ndërmarrin veprime menjëherë. Në rast të një malware aktual, pasojat për viktimat dhe pajisjen mund të jenë të rënda pasi këto lloj mjetesh me qëllim të keq mund të pajisen me një grup të gjerë aftësish shkatërruese. Trojanët zakonisht përdoren nga kriminelët kibernetikë për të kryer veprimet e mëposhtme:

  1. Shkarkoni dhe instaloni lloje të tjera malware në kompjuterin tuaj.
  2. Përdorni kompjuterin tuaj për mashtrim me klikime, që do të thotë të gjeneroni klikime mashtruese në reklama për të gjeneruar të ardhura për sulmuesin.
  3. Regjistroni goditjet e tasteve dhe faqet e internetit që vizitoni për të marrë informacione të ndjeshme si fjalëkalimet dhe numrat e kartave të kreditit.
  4. Dërgoni informacion në lidhje me kompjuterin tuaj, duke përfshirë emrat e përdoruesve dhe historinë e shfletimit, te një haker në distancë që e përdor atë për qëllime keqdashëse.
  5. Jepni qasje në distancë në kompjuterin tuaj për t'i mundësuar sulmuesit të kryejë aktivitete të ndryshme, të tilla si vjedhja e të dhënave ose instalimi i më shumë programeve keqdashëse.
  6. Injektoni banderola reklamash në faqet e internetit që vizitoni, duke çuar potencialisht në instalimin e mëtejshëm të malware.
  7. Shndërroni tekstin e rastësishëm në faqet e internetit në hiperlidhje, që mund të çojnë në phishing ose instalim të mëtejshëm malware.

Është e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë skedarët e raportuar si Trojan.Malware.300983.susgen janë domosdoshmërisht me qëllim të keq. Është e mundur që zbulimi mund të jetë pozitiv i rremë, që do të thotë se skedari nuk është në të vërtetë malware. Nëse nuk jeni të sigurt nëse një skedar është me qëllim të keq apo jo, rekomandohet ta kontrolloni me kujdes për ndonjë sjellje të pazakontë ose të paqëllimshme përpara se ta hiqni.

Çfarë e karakterizon një zbulim heuristik?

Zbulimi heuristik është një teknikë e përdorur në shkencën kompjuterike dhe sigurinë kibernetike për të identifikuar softuerin potencialisht të dëmshëm ose keqdashës bazuar në modele ose sjellje. Ai përfshin krijimin e rregullave ose algoritmeve që skanojnë skedarët ose trafikun e rrjetit për aktivitete të dyshimta, të tilla si kodi që përpiqet të shfrytëzojë një dobësi ose të aksesojë të dhëna të ndjeshme. Këto rregulla bazohen në analizën e kërcënimeve të njohura dhe karakteristikave të tyre, të cilat më pas përdoren për të identifikuar modele të ngjashme në kërcënime të reja ose të panjohura.

Zbulimi heuristik është i dobishëm sepse mund të identifikojë kërcënimet që nuk janë identifikuar ende nga metodat tradicionale të zbulimit të bazuara në nënshkrime, të cilat mbështeten në modelet e njohura dhe nënshkrimet e kërcënimeve të njohura. Megjithatë, është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se zbulimi heuristik mund të rezultojë në pozitive false, ku softueri ose sjellja legjitime identifikohet si keqdashëse. Si i tillë, zbulimi heuristik shpesh përdoret në kombinim me teknikat e tjera të zbulimit për të përmirësuar saktësinë dhe për të reduktuar pozitivet e rreme.

Trojan.Malware.300983.Susgen Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Trojan.Malware.300983.Susgen pamje nga ekrani

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...