Mashtrimi me email "Geek Squad".

Geek Squad, një ofrues i njohur i mbështetjes teknologjike, është bërë viktimë e një mashtrimi phishing të quajtur Geek Squad Email Scam. Ky mashtrim i mbështetjes teknologjike përdor email të rremë që mashtrojnë njerëzit për të dhënë informacionin e tyre personal, të tilla si detajet e kartës së kreditit, adresat e emailit dhe madje edhe numrat e Sigurimeve Shoqërore. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë vetë mashtrimin, si duket, nga vijnë emailet e rreme, çfarë duan mashtruesit dhe si të mbroheni që të mos bini viktimë e këtij mashtrimi.

Çfarë është mashtrimi me email i Geek Squad?

Mashtrimi me email i Geek Squad është një mashtrim phishing që imiton një kompani legjitime që ofron shërbime të mbështetjes teknike. Mashtruesit u dërgojnë emaile të rreme njerëzve, duke pretenduar se janë nga shërbimi i klientit të Geek Squad. Këto emaile shpesh kanë një përshëndetje të përgjithshme, si "Klient i dashur" ose "I nderuar Zotëri/Zonjë", dhe ato përfshijnë banderola promocionale, fatura të rreme dhe lidhje me një faqe interneti të rreme që duket si faqja zyrtare e shërbimit.

Si duket mashtrimi me email i Geek Squad?

Emailet e phishing të përdorura në Mashtrimin me Email të Geek Squad shpesh kanë një rresht subjekti që përmend "Datat e rinovimit" ose "Mbrojtja totale e Geek". Trupi i emailit zakonisht përmban një mesazh që i kërkon marrësit të rinovojë abonimin e tij në Geek Total Protection për 499,99 dollarë. Email-i përfshin gjithashtu një lidhje me një faqe interneti të rreme që kërkon informacione personale si detajet e kartës së kreditit, adresën e emailit dhe numrin e sigurimeve shoqërore.

Nga vijnë emailet e rreme?

Emailet e rreme të përdorura në mashtrimin me email të Geek Squad shpesh vijnë nga adresa emaili që duken sikur janë nga shërbimi ndaj klientit të Geek Squad. Megjithatë, këto adresa emaili janë të rreme dhe nuk janë të lidhura me shërbimin zyrtar të mbështetjes teknike.

Personat pas këtij mashtrimi duan të vjedhin informacionin personal të viktimave që nuk dyshojnë. Ata e përdorin këtë informacion për të kryer mashtrime me karta krediti, vjedhje identiteti dhe lloje të tjera të mashtrimeve financiare.

Çfarë mund të ndodhë nëse bie në mashtrimin me email të Geek Squad?

Nëse ndërveproni me përmbajtjen e emailit të mashtrimit, mashtruesit mund të vjedhin dhe përdorin informacionin tuaj personal për aktivitete mashtruese. Ata mund të bëjnë blerje të paautorizuara duke përdorur kartën tuaj të kreditit, të hapin llogari të reja krediti në emrin tuaj dhe madje të aplikojnë për kredi duke përdorur numrin tuaj të Sigurimeve Shoqërore. Ju mund të bëheni viktimë e vjedhjes së identitetit dhe mund të duhet një kohë e gjatë dhe shumë përpjekje për të zhbërë dëmin e bërë.

Si të mbroni veten nga mashtrimi me email i skuadrës Geek?

Për të mbrojtur veten nga mashtrimi me email i Geek Squad, duhet të ndiqni këto këshilla:

  1. Verifikoni burimin e emailit . Kontrolloni nëse adresa e emailit është e ligjshme dhe nëse emri i dërguesit përputhet me emrin e dikujt që njihni.
  2. Mos klikoni lidhjet e dyshimta nëse nuk jeni të sigurt se janë legjitime. Zhvendosni miun mbi lidhjen për të parë URL-në; nëse duket e dyshimtë, mos e kliko.
  3. Kontrolloni URL-në e faqes së internetit përpara se të vendosni ndonjë informacion personal në një faqe interneti. Kërkoni ikonën e kyçjes në shiritin e adresave, e cila tregon se faqja e internetit është e sigurt.
  4. Jini të kujdesshëm ndaj përshëndetjeve të përgjithshme . Kompanitë legjitime zakonisht ju drejtohen me emrin ose emrin tuaj të përdoruesit.
  5. Kontaktoni shërbimin ndaj klientit nëse nuk jeni të sigurt për legjitimitetin e një emaili.

Rëndësia e një softueri legjitim antivirus

Investimi në një mjet për korrigjimin e malware mund të sigurojë një shtresë të shtuar mbrojtjeje nëse jeni ekspozuar ndaj një mashtrimi me email si mashtrimi me email i Geek Squad. Mjetet e korrigjimit të malware janë krijuar për të skanuar kompjuterin tuaj për çdo softuer me qëllim të keq që mund të jetë instaluar për shkak të klikimit të një lidhje phishing ose shkarkimit të një bashkëngjitjeje me qëllim të keq. Këto mjete mund të ndihmojnë në zbulimin dhe heqjen e malware përpara se ai të shkaktojë ndonjë dëm në kompjuterin tuaj ose të vjedhë informacionin tuaj personal. Duke blerë një mjet të besueshëm për korrigjimin e malware, ju mund të minimizoni rrezikun për t'u bërë viktimë e mashtrimeve me email dhe kërcënimeve të tjera në internet.

1 Koment

Më është kyçur llogaria.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...