SampleLight

SampleLight Përshkrimi

SampleLight është një aplikacion i dyshimtë, i pajisur me aftësi adware. Operatorët e tij e përdorin atë për të synuar kryesisht përdoruesit e Mac dhe për të fituar përfitime monetare duke shpërndarë reklama të padëshiruara në pajisjet e tyre. Ashtu si shumica e aplikacioneve ndërhyrëse të këtij lloji, SampleLight gjithashtu përdor taktika të ndryshme të fshehta për shpërndarjen e tij. Për shembull, studiuesit e sigurisë kibernetike kanë gjetur se aplikacioni po përhapet përmes faqeve të dyshimta të internetit që i nxisin përdoruesit të përditësojnë Adobe Flash Player-in e tyre. Si rezultat, SampleLight gjithashtu është klasifikuar si PUP (Program potencialisht i padëshiruar).

Përveçse janë jashtëzakonisht të bezdisshme dhe zvogëlojnë përvojën e përdoruesit në pajisjen e prekur, reklamat e krijuara nga SampleLight mund të promovojnë destinacione ose produkte softuerësh jo të besueshëm. Përdoruesve mund t'u paraqiten reklama për taktika në internet, skema phishing, platforma të dyshimta të orientuara nga të rriturit dhe më shumë. Ata gjithashtu mund të hasin oferta për aplikacione që, kur instalohen në Mac, rezultojnë të jenë PUP të tjerë ndërhyrës.

Mbajtja e PUP-ve në pajisjet tuaja rrit rrezikun e gjurmimit, grumbullimit dhe transmetimit të aktiviteteve tuaja të shfletimit. Në fund të fundit, ky është një funksionalitet i zakonshëm që vërehet në PUP të ndryshëm. Aplikacionet mund të monitorojnë historinë e shfletimit, historinë e kërkimit dhe URL-të e klikuara. Ata gjithashtu mund të mbledhin detaje të shumta të pajisjes ose, në disa raste, edhe të nxjerrin të dhënat e plotësimit automatik nga shfletuesit e uebit të prekur. Ky informacion zakonisht përbëhet nga detaje të ndjeshme bankare ose pagese, si dhe kredencialet e llogarisë.