MarioLocker Ransomware

MarioLocker Ransomware Description

MarioLocker Ransomware është një kërcënim i ri për ransomware që u vu re nga ekspertët e malware kohët e fundit. Duket se ky Trojan për të enkriptuar të dhëna krejtësisht të reja nuk i përket asnjë prej familjeve të njohura për ransomware. Ashtu si shumica e kërcënimeve të këtij lloji, MarioLocker Ransomware do të kompromentonte një sistem, do të shikonte për llojet e skedarëve popullorë, do të aplikonte dhe algoritmin e enkriptimit për të bllokuar të dhënat e synuara, dhe pastaj të kërkojë një tarifë shpërblyese për të kthyer mbrapsht dëmin.

Përhapja dhe Kriptimi

Studiuesit nuk janë plotësisht të sigurt se si autorët e MarioLocker Ransomware po e përhapin këtë kërcënim. Metoda më e zakonshme e shumimit, kur bëhet fjalë për bllokimin e skedarëve të Trojans, është email-i i spamit. Këto posta elektronike shpesh do të përmbajnë një dokument makro-dore që është menduar të duket i padëmshëm. Sidoqoftë, pas hapjes së dokumentit bashkëlidhur, sistemi i përdoruesit do të infektohet. Autorët e kërcënimeve për ransomware shpesh përdorin azhurnime të aplikacioneve fals, variante të pirateruara false të mjeteve të ligjshme të programeve kompjuterike, dhe gjurmues torrentësh, midis shumë metodave të tjera, për të përhapur krijimet e tyre të këqija. Pas infektimit të sistemit të synuar, MarioLocker Ransomware do ta skanojë atë për të zbuluar vendndodhjet e skedarëve që konsiderohen me interes. Kur skanimi të përfundojë, MarioLocker Ransomware do të aplikojë një algoritëm të kriptimit për të bllokuar skedarët e synuar. Ky Trojan i bllokimit të skedarëve ka të ngjarë të shkojë pas një larmie skedarësh, imazhesh, muzikësh, dokumentesh, bazash të dhënash, video, arkiva, prezantime, etj. Sa më shumë skedarë që bllokon MarioLocker Ransomware, aq më shumë ka të ngjarë që viktima të paguajë up. Pas bllokimit të një skedari, MarioLocker Ransomware aplikon një shtesë të re për skedarët e prekur. Ky kërcënim për ransomware ndjek një model të caktuar kur riemëroni skedarët - 'kërkuar . ' Për shembull, skedarët tuaj mund të riemërtohen në 'cute-cat.wanted1', 'big-cat.wanted2', 'fluffy-cat.wanted3,' etj. Krijuesit e Ransomware të MarioLocker kanë përfshirë një mjet dekriptimi, i cili, për fat të keq , është e padobishme nëse nuk pranoni të blini çelësin e deshifrimit prej tyre.

Shënimi Ransom

Mesazhi i shpërblesës i sulmuesve mund të gjendet në një skedar të quajtur '@ Readme.txt'. Sidoqoftë, ata nuk kanë përmendur ndonjë tarifë specifike për shpërblesë, e cila do të kërkohet nga viktima dhe as nuk kanë përfshirë ndonjë udhëzim se si të procesohet pagesa. Mjaft qesharake, ata nuk kanë përfshirë asnjë detaj kontakti, gjë që është disi e pazakontë për autorët e ransomware. Në vend të kësaj, ata insistojnë që përdoruesi hap një listë të të dhënave të koduara të vendosura në 'C: \ Windows \ Temp \ YourFiles.txt'.

Përkundër mungesës së një tarife specifike për shpërblesë që po përmendet, ju mund të jeni i sigurt që autorët e MarioLocker Ransomware nuk do të pranojnë të zhbllokojnë të dhënat tuaja falas, por përkundrazi do të kërkojnë një shumë të madhe në këmbim të një çelësi të deshifrimit. Në vend që të paguani tarifën e shpërblesës, duhet të shikoni për të investuar në një kërkesë të ligjshme anti-malware që do t'ju heqë qafe e Ransomware të MarioLocker për mirë dhe ta mbani kompjuterin tuaj të sigurt në të ardhmen.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with MarioLocker Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like MarioLocker Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Technical Information

File System Details

MarioLocker Ransomware creates the following file(s):
# File Name Size MD5 Detection Count
1 file.exe 2,414,592 2bf8e0f5e1a64f12b61bbaf128f7bab2 1

Site Disclaimer

Enigmasoftware.com is not associated, affiliated, sponsored or owned by the malware creators or distributors mentioned on this article. This article should NOT be mistaken or confused in being associated in any way with the promotion or endorsement of malware. Our intent is to provide information that will educate computer users on how to detect, and ultimately remove, malware from their PC with the help of SpyHunter and/or manual removal instructions provided on this article.

This article is provided "as is" and to be used for educational information purposes only. By following any instructions on this article, you agree to be bound by the disclaimer. We make no guarantees that this article will help you completely remove the malware threats on your PC. Spyware changes regularly; therefore, it is difficult to fully clean an infected machine through manual means.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.