MyWallPaper

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 15,851
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 5
Parë për herë të parë: August 31, 2023
Parë për herë të fundit: September 28, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Përdoruesit e kompjuterëve shpesh hasin softuer dhe aplikacione të ndryshme të krijuara për të përmirësuar përvojën e tyre në internet. Megjithatë, jo i gjithë softueri është krijuar me qëllime të mira, dhe disa mund të jenë plotësisht të pasigurt. Një shembull i tillë është rrëmbyesi i shfletuesit i njohur si MyWallPaper.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se çfarë është MyWallPaper, si funksionon, rreziqet e tij të mundshme dhe si ta hiqni atë nga sistemi juaj.

Çfarë është MyWallPaper?

MyWallPaper është një lloj softueri me qëllim të keq i kategorizuar si rrëmbyes i shfletuesit. Rrëmbyesit e shfletuesit janë programe të krijuara për të marrë kontrollin e cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit pa pëlqimin tuaj. Në rastin e MyWallPaper, ai zakonisht synon shfletuesit e njohur të uebit si Google Chrome, Mozilla Firefox dhe Microsoft Edge.

Si funksionon MyWallPaper?

MyWallPaper shpesh maskohet si një aplikacion legjitim dhe i dobishëm, duke premtuar se do të ofrojë një përvojë të përmirësuar të shfletimit. Pasi të instalohet në sistemin tuaj, ai mund të bëjë disa ndryshime të padëshiruara në cilësimet e shfletuesit tuaj të internetit, duke përfshirë:

 1. Faqja kryesore dhe faqja e skedës së re: MyWallPaper ndryshon faqen kryesore të shfletuesit tuaj dhe cilësimet e faqes së skedës së re për t'ju ridrejtuar në faqen e internetit mywallpaper.co, e cila është një motor kërkimi i kontrolluar nga krijuesit e rrëmbyesit të shfletuesit.
 2. Motori i kërkimit: MyWallPaper mund të zëvendësojë motorin tuaj të paracaktuar të kërkimit me mywallpaper.co për të gjeneruar të ardhura për krijuesit e tij. Ky motor kërkimi mund të mos japë rezultate të besueshme kërkimi dhe mund të përfshijë reklama në rezultatet e kërkimit.
 3. Zgjerimet e shfletuesit: Rrëmbyesi i shfletuesit mund të shtojë gjithashtu shtesa të padëshiruara të shfletuesit ose shiritat e veglave që mund të çojnë në bezdi shtesë dhe shqetësime për privatësinë.

Rreziqet e mundshme të MyWallPaper

Ndërsa MyWallPaper mund të mos jetë aq shkatërrues sa disa lloje të tjera malware, ai paraqet disa rreziqe për sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet:

 1. Reklamim i padëshiruar: Një rrëmbyes i shfletuesit mund të vërshojë shfletuesin tuaj të internetit me reklama ndërhyrëse dhe potencialisht të dëmshme. Këto mund të përfshijnë dritare kërcyese, banderola dhe reklama në tekst që prishin përvojën tuaj të shfletimit.
 2. Mbledhja e të dhënave: MyWallPaper mund të mbledhë të dhënat tuaja të shfletimit, të tilla si faqet e internetit të vizituara, pyetjet e kërkimit dhe madje edhe informacionet personale. Këto të dhëna mund të përdoren për reklama të synuara ose t'u shiten palëve të treta.
 3. Paqëndrueshmëria e shfletuesit: Ndryshimet e bëra nga MyWallPaper në cilësimet e shfletuesit tuaj mund të çojnë në paqëndrueshmëri dhe performancë më të ngadaltë. Mund të ndodhin përplasje dhe ngrirje të shpeshta.
 4. Dobësitë e sigurisë: Rrëmbyesit e shfletuesit ndonjëherë mund të hapin dobësi sigurie në sistemin tuaj, duke e bërë më të lehtë depërtimin e malware të tjerë.

Si të hiqni MyWallPaper

Nëse dyshoni se MyWallPaper ka infektuar sistemin tuaj, është thelbësore ta hiqni atë menjëherë për të rivendosur cilësimet e shfletuesit tuaj dhe për të mbrojtur sigurinë tuaj në linjë. Këtu janë hapat për të hequr MyWallPaper:

 1. Çinstaloni programet e dyshimta: Shkoni te paneli i kontrollit ose cilësimet e kompjuterit tuaj dhe çinstaloni çdo program ose aplikacion të dyshimtë në lidhje me MyWallPaper.
 2. Rivendosni shfletuesin tuaj të internetit: Rivendosni shfletuesin tuaj të internetit në cilësimet e tij të paracaktuara. Kjo do të heqë çdo shtesë të padëshiruar, faqe fillestare dhe motor kërkimi të shtuar nga MyWallPaper.
 3. Përdorni Softuerin Anti-Malware: Drejtoni një program me reputacion kundër malware për të zbuluar dhe hequr çdo gjurmë të mbetur të MyWallPaper.
 4. Ndryshoni fjalëkalimet: Ndryshoni fjalëkalimet tuaja për llogaritë në internet për të garantuar sigurinë tuaj, pasi rrëmbyesi i shfletuesit mund të ketë mbledhur kredencialet tuaja të hyrjes.

MyWallPaper është një rrëmbyes i shfletuesit që mund të komprometojë përvojën tuaj në internet, të pushtojë privatësinë tuaj dhe të ekspozojë potencialisht sistemin tuaj ndaj kërcënimeve shtesë të sigurisë. Qëndrimi vigjilent dhe praktikimi i zakoneve të shfletimit të sigurt është thelbësor për të shmangur një softuer të tillë të dyshimtë. Përditësoni rregullisht softuerin tuaj, përdorni programe sigurie me reputacion dhe jini të kujdesshëm kur shkarkoni dhe instaloni aplikacione nga burime të paverifikuara. Nëse dyshoni për MyWallPaper ose ndonjë malware tjetër në sistemin tuaj, ndërmerrni hapa të menjëhershëm për ta hequr atë dhe për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...