Safe Search Eng

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,477
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 1,801
Parë për herë të parë: November 14, 2022
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Safe Search Eng është një lloj zgjerimi i shfletuesit që manipulon funksionalitetin e kërkimit të shfletuesve të internetit të përdoruesve, duke i ridrejtuar kërkimet e tyre në një motor kërkimi të padëshiruar. Ky softuer ndërhyrës, i njohur si rrëmbyes i shfletuesit, ndryshon cilësimet e parazgjedhura të motorit të kërkimit të shfletuesit, duke e detyruar atë të përdorë safesearcheng.com në vend të kësaj. Rrëmbyesit e shfletuesit si Safe Search Eng mund të ndikojnë ndjeshëm në përvojën e shfletimit në pajisje.

Rrëmbyesit e shfletuesve e pëlqejnë Safe Search Eng Shpesh çojnë në çështje të privatësisë

Rrëmbyesit e shfletuesve janë një lloj softueri ndërhyrës që synon të marrë kontrollin e shfletuesit të internetit të një përdoruesi dhe të ndryshojë cilësimet e tij pa pëlqimin e tyre. Këto programe zakonisht funksionojnë në një mënyrë të ngjashme, duke shfaqur disa karakteristika dhe sjellje të përbashkëta.

Kur instalohet një rrëmbyes i shfletuesit si Safe Search Eng, ai fillon duke modifikuar cilësimet e shfletuesit, duke përfshirë motorin e kërkimit të paracaktuar, faqen kryesore dhe faqen e skedës së re. Ky ndryshim është krijuar për të ridrejtuar aktivitetet e shfletimit të përdoruesit në faqet e internetit të paracaktuara ose motorët e kërkimit të zgjedhur nga krijuesit e rrëmbyesit. Në këtë rast, përdoruesit do të përjetojnë ridrejtime të detyruara në motorin e kërkimit të rremë safesearcheng.com.

Motorët e rremë kategorizohen si të tillë sepse atyre u mungon aftësia për të prodhuar vetë rezultate domethënëse kërkimi. Në vend të kësaj, fakesearcheng.com shkakton ridrejtime të mëtejshme dhe u tregon përdoruesve rezultatet e marra nga motori legjitim i kërkimit Yahoo.

Për më tepër, rrëmbyesit e shfletuesit mund të mbledhin të dhëna të përdoruesit dhe zakonet e shfletimit për të krijuar profile përdoruesi për reklama të synuara ose për t'ua shitur reklamuesve të palëve të treta. Ky pushtim i privatësisë thekson më tej qëllimin keqdashës që qëndron pas këtyre programeve.

PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) dhe rrëmbyesit e shfletuesve mbështeten shumë në taktikat e diskutueshme të shpërndarjes

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të mund të gjejnë rrugën e tyre në pajisjet e përdoruesve përmes metodave dhe burimeve të ndryshme. Kuptimi i këtyre rrugëve të mundshme të instalimit mund t'i ndihmojë përdoruesit të marrin masa paraprake për të shmangur softuerin e padëshiruar në pajisjet e tyre. Këtu janë disa mënyra të zakonshme se si mund të instalohen rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP:

    1. Kompletimi i softuerit: Një metodë e përhapur përfshin bashkimin e softuerit të padëshiruar me shkarkime legjitime të softuerit. Kur përdoruesit shkarkojnë dhe instalojnë softuer nga burime ose faqe interneti jo të besueshme, ata mund të instalojnë pa dashje programe shtesë pa dijeninë e tyre. Këto instalime të bashkuara shpesh përfshijnë rrëmbyes të shfletuesit ose PUP.
    1. Reklamim mashtrues: Reklamat keqdashëse ose mashtruese, të njohura zakonisht si keqverifikime, mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në faqet e internetit që i shtyjnë ata të instalojnë softuer të padëshiruar. Këto reklama mashtruese mund të hasen gjatë shfletimit të faqeve të caktuara të internetit ose edhe përmes rrjeteve të ligjshme të reklamave.
    1. Përditësimet e rreme të softuerit: Përdoruesit mund të mashtrohen për të instaluar rrëmbyes të shfletuesit ose PUP të maskuar si përditësime të softuerit ose arnime sigurie. Sulmuesit mund të imitojnë njoftimet legjitime të përditësimit të softuerit për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë dhe instalojnë programe me qëllim të keq.
    1. Faqet e internetit të pabesueshme: Vizitimi i faqeve të internetit me masa të dobëta sigurie ose përfshirja me përmbajtje jo të besueshme, të tilla si platforma të paligjshme të transmetimit ose ndarjes së skedarëve, rrit rrezikun e shkarkimit dhe instalimit të padashur të rrëmbyesve të shfletuesit ose PUP-ve.
    1. Softueri falas dhe platformat e ndarjes së skedarëve: Shkarkimi i softuerit nga burime jo të besueshme ose jozyrtare, veçanërisht softuerët e lirë ose skedarët e ndarë përmes rrjeteve peer-to-peer, mbart një rrezik më të lartë të instalimeve të bashkuara të programeve të padëshiruara.

Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes gjatë shkarkimit dhe instalimit të softuerit, vizitës së faqeve të internetit, hapjes së bashkëngjitjeve të postës elektronike dhe ndërveprimit me reklamat në internet. Të qenit i ndërgjegjshëm për burimet dhe legjitimitetin e softuerit që instalohet, mbajtja e softuerit dhe sistemeve operative të përditësuara, duke aplikuar arnimet më të fundit të sigurisë dhe përdorimi i softuerit me reputacion kundër malware mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër rrëmbyesve të shfletuesit, PUP-ve dhe madje edhe kërcënimeve.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...