Trojan.Dropper

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 90 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 3,496
Parë për herë të parë: July 24, 2009
Parë për herë të fundit: May 4, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Një Trojan.Dropper është projektuar për të dhënë një ngarkesë në sistemin kompjuterik të viktimës. Megjithatë, një Trojan.Dropper zakonisht do të udhëheqë një sulm në shkallë të gjerë, zakonisht jo vetë infeksionin përfundimtar. Në mënyrë tipike, një nga qëllimet kryesore të kriminelëve kompjuterikë është të gjejnë mënyra për të instaluar malware në kompjuterin e viktimës së tyre pa e paralajmëruar viktimën për ndërhyrjen. Një Trojan.Dropper është një metodë tipike që është mjaft e zakonshme. Në mënyrë tipike, një Trojan.Dropper përmban një infeksion malware brenda vetes i cili është krijuar për të dhënë infeksionin duke e kopjuar atë në sistemin e skedarëve të kompjuterit të viktimës. Një Trojan.Dropper zakonisht do të instalojë dhe ekzekutojë malware-in e instaluar dhe më pas shpesh do të fshijë vetë ose thjesht do të mbetet i padëmshëm në sistemin kompjuterik të viktimës.

Një Trojan.Dropper zakonisht do të jetë konfuz për viktimën dhe i krijuar për të mos shkaktuar asnjë simptomë. Një shembull tipik i një Trojan.Dropper është një mbrojtës i rremë i ekranit i cili, kur hapet, thjesht do të shfaqë një mesazh gabimi. Megjithatë, edhe pse mesazhi i gabimit mund të duket i vërtetë, ai në fakt do të ketë qenë pjesë e taktikave të Trojan.Dropper për të instaluar ngarkesën e tij pa e ditur përdoruesi për problemin. Shumë infeksione të Trojan.Dropper do të përfshijnë një algoritëm enkriptues të një lloj algoritmi turbullues ose paketues për ta bërë zbulimin dhe heqjen e tyre shumë më të vështirë se normalja.

Zakonisht, një Trojan.Dropper krijohet si një mënyrë për të shpërndarë malware, pasi një Trojan.Dropper është relativisht i lirë dhe i lehtë për t'u shpërndarë. Një Trojan.Dropper është gjithashtu me rrezik të ulët për kriminelët që e krijojnë atë, pasi është e lehtë për ta të mbulojnë gjurmët e tyre kur ka disa hapa drejt një infeksioni. Megjithatë, një nga veçoritë e infeksioneve Trojan.Dropper që i bën ata tërheqës për kriminelët është se ato mund të maskohen lehtësisht duke ndryshuar thjesht ikonën dhe emrin e skedarit. Ngarkesa e një Trojan.Dropper tipike do të ndryshojë nga një rast në tjetrin. Në mënyrë tipike, ata do të hedhin skedarë të ekzekutueshëm, të cilët më pas mund të infektojnë sistemin kompjuterik të viktimës ose të shkarkojnë malware nga një vendndodhje e largët.

Ka pak simptoma që lidhen me një Trojan.Dropper. Disa lloje të infeksioneve Trojan.Dropper do të shfaqin një mesazh gabimi të rremë gjatë uljes së ngarkesës së tyre. Megjithatë, shumicën e kohës një Trojan.Dropper nuk do të shfaqë fare shenja infeksioni. Zakonisht, simptomat në një sistem kompjuterik të infektuar do të shkaktohen nga ngarkesa e dobishme e Trojan.Dropper dhe jo nga pikatori. Disa shembuj të infeksioneve të Trojan.Dropper do të shoqërohen me rootkits që fshehin ngarkesën e Trojan.Dropper dhe gjithashtu mund të bëjnë ndryshime në cilësimet e sistemit dhe në Regjistrin e Windows.

Pseudonimet

15 shitës sigurie e shënuan këtë skedar si keqdashës.

Softuer antivirus Zbulim
AVG RemoteAdmin.ARL
Fortinet Riskware/ESurveiller
Ikarus not-a-virus:Monitor.Win32.007SpySoft.308
Sophos e-Surveiller
AntiVir SPR/Tool.E.Surveiller.D
F-Secure Application.E.Surveiller
Kaspersky not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.eSurveiller.120
eSafe Virus in password protected archive
F-Prot W32/eSurveiller.A
K7AntiVirus Unwanted-Program
McAfee Generic PUP.d
Panda Trj/OCJ.A
AVG Generic29.CEHH
Fortinet W32/Injector.JLH!tr
Ikarus MSIL

SpyHunter zbulon dhe heq Trojan.Dropper

Detajet e sistemit të skedarit

Trojan.Dropper mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit MD5 Zbulimet
1. hodhTBky6vN1.exe e090572a3eb5ac6f1453926eae14ecec 3,349
2. regsvr.exe e9f7627d4710e414b579003332287f05 32
3. GoogleToolbarUpdate.exe ce7679af9d8ad929a58e4398a8d382f8 7
4. winlogon.exe 155cca87bd1630c1550c15eff43c2b7a 5
5. evans.exe fc1c976f0884c1b8e70b76a17d4ab6a3 4
6. scvhost.exe b751e973a0fa7cffcf60a548552ce45e 2
7. drm.exe ccd63de22be14961e4357cca58eb8c5c 1
8. vscrtapp.exe 1aca09c5eefb37539e86ec86dd3be72f 1
9. CLADD 66e10615b5a98f6233650e7c01c8583d 0
10. CLADD 3fd6fa1030e552338d2e5f5d4225342b 0
11. CLADD bafbe70a02269df4b56ef48d9e250639 0
12. CLADD 007462b240ed46276d04935dfb59beb1 0
13. CLADD 2415eddcabb08b23deaf9d9e18e4b22d 0
14. CLADD e2c82136ef5c002de2822a8ee7b36d4e 0
15. CLADD 51de224c0942f0be15bb6f3eea8f27d4 0
16. CLADD 827c1269a52208f5094c36402015ef17 0
17. CLADD 50ae8903665b931c4553e7802003aafd 0
18. mediacodec.exe a75d2ed1598b587cd5d5cd0b15163c9d 0
19. init.exe fe9b99190fbbfcb4de1dbe77539a69c6 0
20. ddexpshare.exe d1b6f11c70a01983cd9d4822f5b06174 0
21. svhost.exe 979235c02243347568330cacbd00d739 0
22. Svchost.exe efbbda1cba44bc9d853269ed1f4efa41 0
23. explorers.exe 8135ad5d2966e8791cae5e80a79d8e87 0
24. lsass.exe 0d71c6ab6cbb7e701dcef8b1accf547d 0
25. winsys.exe 166b5b6018e3475bedb35ae0d0eb64b2 0
26. winsys.exe ef019c4bdaffab7396649b6b072860a1 0
27. win32.exe bc588ff0a21c11d80af7d62584d4ab15 0
28. new order.exe f9da7ecfd5d1ac2510ca9113995f3b94 0
Më shumë skedarë

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...