Mashtrimi i 'Qendrës së Sigurisë së Apple'

Mashtrimi i 'Qendrës së Sigurisë së Apple'

Ekspertët e sigurisë kibernetike po paralajmërojnë përdoruesit për një uebsajt mashtrues që përdor një taktikë mbështetëse teknike që përbëhet nga paralajmërime të shumta të paraqitura sikur vijnë nga 'Qendra e Sigurisë së Apple'. Faqja e pabesueshme ka të ngjarë të shfaqë disa dritare kërcyese të mbushura me informacione sigurie në dukje alarmante. Përdoruesit mund të shohin raporte skanimi (funksionalitet që asnjë uebsajt nuk e posedon më vete) dhe raporte të shumta kërcënimesh. Paralajmërimet e rreme mund të pretendojnë se janë një alarm "Apple Security Center" ose "Apple-Security Warning". Mesazhet e mashtrimit do të përpiqen të bindin përdoruesit se pajisja e tyre Apple është e infektuar me një Trojan Spyware dhe si rezultat është bllokuar.

Pas krijimit të premisave të tyre të rreme dhe përpjekjes për të trembur përdoruesit që nuk dyshojnë me pretendime të shumta false për infeksione malware, skemat e mbështetjes teknike zakonisht lënë një numër telefoni që supozohet se do t'i lidhë përdoruesit me 'teknikët ekspertë', 'mbështetje profesionale', etj. Megjithatë, nga ana tjetër në anën e linjës telefonike do të jenë mashtrues të gatshëm për të përfituar nga çdo telefonues.

Në shumicën e taktikave të këtij lloji, operatorët mbështetës fals do të kërkojnë të marrin akses në distancë në pajisjen e përdoruesit. Veprimet më pas do të varen nga qëllimet e veçanta të mashtruesve. Për shembull, ata mund të pretendojnë të pastrojnë sistemin nga kërcënimet joekzistente dhe më pas të kërkojnë që përdoruesit të paguajnë tarifa të tepruara për shërbimin. Këta njerëz mund të heqin zgjidhjet aktuale anti-malware për të vendosur kërcënime malware, të tilla si spyware, Trojans, backdoors, ransomware dhe më shumë. Taktika e mbështetjes teknike gjithashtu mund të ketë veçori të lidhura me phishing ku mashtruesit përdorin taktika inxhinierike sociale për të nxjerrë informacione private nga viktimat e tyre.

Po ngarkohet...