Threat Database Adware 'JU JENI ZGJEDHJE!' Pop-Ups

'JU JENI ZGJEDHJE!' Pop-Ups

Përdoruesit që priren të shfletojnë faqet e internetit të dyshimta shpesh hasin në disa çështje, siç janë faqet në internet që punojnë paralelisht me rrjete me hije reklamimi dhe shërbime të tjera të dyshimta. Uebfaqet me hije përfshijnë faqe që përmbajnë përmbajtje për të rritur, platforma të lojërave të fatit, faqet e rrjedhjes së paligjshme, faqet në internet të rreme, etj. Vizitorët e faqeve të tilla të internetit ka të ngjarë të vijnë në 'JU JENI ZGJEDHNI!' pop-ups. Këto pop-up të rreme pretendojnë se vizitorët kanë fituar një çmim, dhe për ta pretenduar atë, ata duhet të kryejnë disa hapa. Për ta bërë këtë taktikë më të besueshme, autorët e saj kanë ndërtuar gjithashtu një faqe të rreme me rishikime fals nga individë jo-ekzistues që pretendojnë se kanë fituar çmimin në fjalë.

Con-Artistët mund të përdorin truket e ndryshme

Ekzistojnë disa hile që 'JU JENI ZGJEDHJE!' pop-ups mund të përpiqen të tërheqin përdoruesin. Njëri prej tyre po i mashtron ata në lejimin e njoftimeve në shfletuesin e uebit nga autorët e skemës. Kjo nuk do të ndikojë në sigurinë e sistemit tuaj, por do të zvogëlojë cilësinë tuaj të shfletimit me siguri. Faqet e rreme shpesh përpiqen t'i bindin përdoruesit t'i lejojnë ata të shfaqin njoftimet në shfletuesin e uebit dhe më pas të vazhdojnë t'i bombardojnë me reklama të pamëshirshme duke promovuar shërbime dhe produkte të ndryshme me hije. 'JU JENI ZGJEDHJE!' taktika gjithashtu mund të kërkojë nga përdoruesit të plotësojnë disa detaje siç janë emri, adresa, numri i telefonit, etj.

Lessshtë e panevojshme të thuhet, nuk është ide e mirë të jepni një informacion të tillë nëse nuk keni konfirmuar besueshmërinë e platformës. Të dhënat e mbledhura nga 'JU JENI ZGJEDHJE!' mashtrimi ka të ngjarë të përdoret për t'u dhënë përdoruesve reklama me synim më të mirë. Sidoqoftë, ekziston një mashtrim më i pasigurt se 'JU JENI ZGJEDHJE!' pop-up-et mund të përdoren. Taktika të tilla nganjëherë do të pretendojnë se përdoruesit duhet të konfirmojnë identitetin e tyre duke dërguar një mesazh me tekst në një numër telefoni që japin artistët. Më shpesh sesa jo, çmimi i mesazheve me tekst do të jetë shumë më i lartë se ai që renditet nga faqja e rreme.

Fatmirësisht, 'JU JENI ZGJEDHJE!' pop-up-et nuk shoqërohen me ndonjë malware, që do të thotë se sistemi juaj nuk është komprometuar. Nëse doni të shpëtoni veten nga këto pop-ups të keqe, mbyllni faqen me hije që po i pret ata dhe shmangni vizitën në faqen e internetit të poshtër në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...