„JESTEŚ WYBRANYMI!” Pop-upy

„JESTEŚ WYBRANYMI!” Pop-upy Opis

Użytkownicy, którzy mają tendencję do przeglądania podejrzanych stron internetowych, często napotykają kilka problemów, ponieważ strony te współpracują z podejrzanymi sieciami reklamowymi i innymi podejrzanymi usługami. Podstępne strony internetowe obejmują strony z treściami dla dorosłych, platformy hazardowe, nielegalne strony do przesyłania strumieniowego, fałszywe strony z gratisami itp. Odwiedzający takie witryny prawdopodobnie natkną się na „YOU ARE THE CHOSEN!” wyskakujące okienka. Te fałszywe wyskakujące okienka twierdzą, że goście zdobyli nagrodę, i aby ją zdobyć, muszą wykonać kilka kroków. Aby uczynić tę taktykę bardziej wiarygodną, jej autorzy stworzyli również fałszywą stronę z fałszywymi recenzjami nieistniejących osób, które twierdzą, że wygrały daną nagrodę.

Oszuści mogą wykorzystywać różne sztuczki

Istnieje kilka sztuczek „YOU ARE THE CHOSEN!” wyskakujące okienka mogą próbować ściągnąć użytkownika. Jednym z nich jest nakłonienie ich do umożliwienia powiadamiania przeglądarki internetowej przez autorów programu. Nie wpłynie to na bezpieczeństwo twojego systemu, ale z pewnością obniży jakość przeglądania. Fałszywe strony często próbują przekonać użytkowników, aby zezwalali im na wyświetlanie powiadomień w przeglądarce internetowej, a następnie bombardowali ich nieustannymi reklamami promującymi różne podejrzane usługi i produkty. „YOU ARE THE CHOSEN!” taktyka może również wymagać od użytkowników podania niektórych danych, takich jak imię i nazwisko, adres, numer telefonu itp.

Nie trzeba dodawać, że podawanie takich informacji nie jest dobrym pomysłem, chyba że potwierdzisz wiarygodność platformy. Dane zebrane przez „YOU ARE THE CHOSEN!” Oszustwo jest prawdopodobnie wykorzystywane w celu zapewnienia użytkownikom lepiej ukierunkowanych reklam. Istnieje jednak bardziej niebezpieczna sztuczka, że „TY JESTEŚ WYBRANY!” wyskakujące okienka mogą być wykorzystywane. Taka taktyka czasami twierdziłaby, że użytkownicy muszą potwierdzić swoją tożsamość, wysyłając wiadomość tekstową na numer telefonu podany przez oszustów. Najczęściej cena SMS-a będzie znacznie wyższa niż podana na fałszywej stronie.

Na szczęście „YOU ARE THE CHOSEN!” wyskakujące okienka nie są powiązane z żadnym złośliwym oprogramowaniem, co oznacza, że system nie został naruszony. Jeśli chcesz pozbyć się tych okropnych wyskakujących okienek, zamknij podejrzaną stronę, która je hostuje i unikaj odwiedzania podejrzanej witryny w przyszłości.