- VÁLASZTOTT! Felugró ablakok

- VÁLASZTOTT! Felugró ablakok Leírás

Azok a felhasználók, akik hajlamosak böngészni a félénk weboldalakon, gyakran számos problémával szembesülnek, mivel ezek a weboldalak együtt járnak az árnyékos hirdetési hálózatokkal és más kétes szolgáltatásokkal. Az árnyékos webhelyek között felnőtt tartalmat tároló oldalak, szerencsejáték-platformok, tiltott adatfolyam-webhelyek, hamis ajándékozási weboldalak stb. Találhatóak. Az ilyen webhelyek látogatói valószínűleg a következőkkel találkoznak: „Ön választott!” felugró ablakok. Ezek a hamis előugró ablakok azt állítják, hogy a látogatók díjat nyertek, és ahhoz, hogy azt igényeljék, néhány lépést kell végrehajtaniuk. Annak érdekében, hogy ez a taktika hihetetlenebbé váljon, a szerzők hamis oldalt is készítettek hamis véleményekkel olyan nem létező személyekről, akik állítólag megnyerték a kérdéses díjat.

A művészek különféle trükköket használhatnak fel

Számos trükk létezik a „VÁLASZTOTT vagy!” Az előugró ablakok megpróbálhatják ráhúzni a felhasználót. Az egyik becsapja őket, hogy engedélyezzék a böngésző értesítéseit a rendszer szerzőitől. Ez nem befolyásolja a rendszer biztonságát, de természetesen csökkenti a böngészés minőségét. A hamis oldalak gyakran megpróbálják meggyőzni a felhasználókat, hogy engedjék meg a webböngésző értesítéseinek megjelenítését, majd könyörtelen hirdetésekkel bombázzák őket, különféle árnyékos szolgáltatásokat és termékeket hirdetve. A 'VÁLASZTOTT vagy!' a taktika megkövetelheti a felhasználóktól, hogy töltsön ki néhány részletet, például név, cím, telefonszám stb.

Mondanom sem kell, hogy nem jó ötlet ilyen információkat kiadni, hacsak nem igazolja a platform megbízhatóságát. Az „Ön választott!” Által összegyűjtött adatok A csalás valószínűleg arra szolgál, hogy jobban célzott hirdetéseket biztosítson a felhasználók számára. Van azonban még egy nem biztonságosabb trükk, hogy a 'MINDEN VÁLASZTOTT vagy!' előugró ablakok hasznosíthatók. Az ilyen taktika néha azt állítja, hogy a felhasználóknak meg kell erősíteniük személyazonosságukat szöveges üzenet küldésével a tervezők által megadott telefonszámra. Gyakran előfordul, hogy a szöveges üzenet ára sokkal magasabb lesz, mint amit a hamis oldal felsorol.

Szerencsére a 'MINDEN VÁLASZTOTT vagy!' a felbukkanó ablakok nem kapcsolódnak semmilyen rosszindulatú programhoz, ami azt jelenti, hogy a rendszer nem került veszélybe. Ha meg akarja szabadulni ezektől a csúnya előugró ablakoktól, zárja be az őket ábrázoló árnyékos oldalt, és a jövőben kerülje el a kóbor webhelyet.