Threat Database Ransomware Mine Ransomware

Mine Ransomware

Mine Ransomware është një variant kërcënues, që i përket familjes famëkeqe STOP/Djvu Ransomware. Është një kërcënim i krijuar posaçërisht për të synuar të dhënat e viktimave të tij dhe për t'i mbyllur ato duke përdorur një algoritëm kriptimi të shkallës ushtarake. Dokumentet e prekura, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave, fotografitë, fotot, etj., do të bëhen plotësisht të papërdorshme. Qëllimi i sulmuesve është të zhvatin para nga viktimat e tyre në këmbim të rivendosjes së mundshme të skedarëve të koduar.

Një nga karakteristikat që e veçon Mine Ransomware nga kërcënimet e tjera të panumërta STOP/Djvu janë shtesat e skedarëve që ai përdor për të shënuar skedarët e koduar. Në të vërtetë, viktimat do të vënë re se pothuajse të gjithë skedarët e ruajtur në pajisjen e komprometuar tani kanë '.mine' të bashkangjitur në emrat e tyre origjinalë. Përveç kësaj, kërcënimi do të krijojë një skedar '_readme.txt' me synimin për t'u dhënë viktimave një shënim shpërblesëje.

Përmbledhja e Ransom Note

Leximi i mesazhit që kërkon shpërblesë të Mine Ransomware zbulon se kriminelët kibernetikë përgjegjës për kërcënimin duan të marrin një shpërblim prej saktësisht 980 dollarë. Megjithatë, kjo shumë fillestare nuk është vendosur në gur dhe viktimat potencialisht mund ta përgjysmojnë atë në 490 dollarë. Sipas udhëzimeve, reduktimi i shpërblimit do të jetë i disponueshëm për përdoruesit që fillojnë kontaktin brenda 72 orëve të para të sulmit të ransomware. Me sa duket, viktimat gjithashtu mund të testojnë aftësinë e aktorëve të kërcënimit për të rivendosur të dhënat e prekura duke dërguar një skedar të koduar për t'u zhbllokuar falas. Megjithatë, skedari i zgjedhur nuk duhet të përmbajë ndonjë informacion të vlefshëm.

Teksti i plotë i shënimit është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduar me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-PRDjRCeB3y
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
manager@time2mail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID juaj personale: '

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...