Threat Database Ransomware Lilith Ransomware

Lilith Ransomware

Operatorët e Ransomware kanë një mjet të ri në dispozicion. I quajtur Lilith Ransomware, kërcënimi mund të prekë një numër të madh të llojeve të skedarëve dhe t'i lërë plotësisht të papërdorshëm. Në mënyrë tipike, algoritmet e enkriptimit të përdorura nga kërcënimet e ransomware nuk mund të anashkalohen pa pasur çelësat e duhur të deshifrimit. Kriminelët kibernetikë e përdorin këtë si levë për të zhvatur para nga viktimat e tyre.

Emri i kërcënimit bazohet në shtesat e skedarëve që u shton skedarëve të kyçur - '.lillith.' Përdoruesit e prekur gjithashtu do të vërejnë se një skedar i ri teksti është shfaqur në pajisjet e shkelura. Skedari i quajtur 'Restore_Your_Files.txt' përmban një shënim shpërblese me udhëzime nga sulmuesit. Zakonisht, Lilith Ransowmare do të lëshojë mesazhin e tij që kërkon shpërblim në desktopin e sistemit.

Sipas shënimit, viktimat do të duhet të krijojnë komunikim me hakerat për të mësuar se sa do të duhet të paguajnë si shpërblim. Pas marrjes së parave, sulmuesit supozohet se do të dërgojnë një softuer të dedikuar deshifrimi. Natyrisht, besimi në fjalët e kriminelëve kibernetikë dekurajohet fuqimisht. Sipas shënimit të shpërblimit, mënyra e vetme për të arritur aktorët e kërcënimit është nëpërmjet klientit të bisedës TOX.

Teksti i plotë i mesazhit të Lilith Ransomware është:

'Të gjithë skedarët tuaj të rëndësishëm janë koduar dhe vjedhur!

Na kontaktoni për çmimin dhe merrni softuerin e deshifrimit.

Keni 3 ditë për të na kontaktuar për negociata.
Nëse nuk kontaktoni brenda tre ditësh, do të fillojmë të nxjerrim të dhëna.

1) Kontaktoni toksin tonë.
Adresa e shkarkimit të Tox: hxxps://tox.chat/
ID-ja jonë e helmit:]

- Vini re se ky server është i disponueshëm vetëm përmes shfletuesit Tor

Ndiqni udhëzimet për të hapur lidhjen:

- Shkruani adresat "hxxps://www.torproject.org" në shfletuesin tuaj të internetit. Hap faqen Tor.

- Shtypni "Shkarko Tor", më pas shtypni "Shkarko Tor Browser Bundle", instaloni dhe ekzekutoni atë.

- Tani ju keni shfletuesin Tor. Në shfletuesin Tor hapni:

hxxp://yeuajcizwytgmrntijhxphs6wn5txp2prs6rpndafbsapek3zd4ubcid.onion'

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...