Threat Database Ransomware Info Ransomware

Info Ransomware

Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë identifikuar një kërcënim të ri malware nga familja famëkeqe Dharma Ransomware. Pavarësisht se është një variant tjetër, Info Ransomware mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme nëse vendoset në pajisjet e synuara. Duke ruajtur aftësitë e kriptimit të Dharma , malware mund të bllokojë në mënyrë efektive përdoruesit nga të dhënat e tyre. Skedarët si dokumentet, arkivat, bazat e të dhënave, imazhet dhe më shumë do të lihen në një gjendje krejtësisht të papërdorshme.

Info Ransomware do të gjenerojë një varg unik ID për secilën viktimë dhe do ta shtojë atë në emrat origjinalë të skedarëve të koduar. Përveç kësaj, kërcënimi do të shtojë gjithashtu një adresë emaili që i përket operatorëve të kërcënimit - 'infobase@onionmail.com.' Më në fund, skedarët e kyçur do të kenë '.info' të bashkangjitur si një shtesë e re skedari. Mënyra tipike e dhënies së shënimeve të shpërblesës është gjithashtu e pranishme në Info Ransomware. Kërcënimi do të hedhë dy skedarë në pajisjet e shkelura të quajtura 'FILES ENCRYPTED.txt' dhe 'Info.hta'.

Mesazhi është se skedari tekstual thjesht u thotë viktimave të ransomware që të kontaktojnë ose të njëjtin email 'infobase@onionmail.com' ose një tjetër në 'infobase@msgsafe.io.' Shënimi i shpërblimit të paraqitur në skedarin tjetër është pak më i gjatë, por gjithashtu i mungojnë shumë nga detajet e rëndësishme që zakonisht gjenden në mesazhe të tilla që kërkojnë shpërblim. Aty thuhet se emaili i dytë duhet të përdoret vetëm nëse përdoruesit nuk marrin përgjigje për 12 orë pasi kanë kontaktuar me të parin. Pjesa tjetër e shënimit përbëhet nga paralajmërime të ndryshme.

Teksti i plotë i shënimit të Info Ransowmare është:

' SKEDA TUAJ JANË TË KRIPTUARA
Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjithë skedarët tuaj!
Nëse dëshironi t'i rivendosni ato, ndiqni këtë lidhje: email infobase@onionmail.com ID JUAJ -
Nëse nuk jeni përgjigjur përmes lidhjes brenda 12 orëve, na shkruani në e-mail:infobase@msgsafe.io
Kujdes!
Mos riemërtoni skedarët e enkriptuar.
Mos u përpiqni të deshifroni të dhënat tuaja duke përdorur softuer të palëve të treta, kjo mund të shkaktojë humbje të përhershme të të dhënave.
Deshifrimi i skedarëve tuaj me ndihmën e palëve të treta mund të shkaktojë rritje të çmimit (ata shtojnë tarifën e tyre tek ne) ose ju mund të bëheni viktimë e një mashtrimi.

Udhëzimet e paraqitura në skedarin e tekstit janë:

të gjitha të dhënat tuaja na janë bllokuar
Dëshironi të ktheheni?
shkruani email infobase@onionmail.com ose infobase@msgsafe.io
'

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...