BianLian Banking Trojan

BianLian Banking Trojan

BianLian Banking Trojan po hidhet në pajisjet Android të përdoruesve nëpërmjet ngarkuesve kërcënues, duke u maskuar si aplikacione në dukje të dobishme. Ndonjëherë, aplikacione të tilla false arrijnë të anashkalojnë masat e sigurisë të dyqaneve legjitime të aplikacioneve dhe të shpërndahen përmes kanaleve zyrtare. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, përdoruesit infektohen pasi shkarkojnë aplikacionin e armatosur nga një platformë ose dyqan aplikacioni të dyshimtë. Duhet të theksohet se studiuesit e sigurisë kibernetike vunë re se BianLian u hodh së bashku me një kërcënim tjetër malware të quajtur Anubis .

Pasi BianLian të jetë vendosur në pajisjen Android, ai i lejon sulmuesit të kryejnë veprime të shumta ndërhyrëse. Funksionaliteti kryesor i kërcënimit përfshin kryerjen e sulmeve të mbivendosura. Malware do të krijojë një ekran të rremë të hyrjes që duket identik me një nga aplikacionet legjitime të synuara. Kur përdoruesit futin kredencialet e llogarisë së tyre, informacioni më pas u transmetohet sulmuesve. Kërcënimi është konfirmuar se synon aplikimet e disa institucioneve bankare dhe financiare, si dhe aplikacionet e kriptomonedhave.

Përveç kësaj, BianLian mund të dërgojë mesazhe me tekst ose të përgjojë ato që vijnë. Funksionaliteti i malware nuk mbaron këtu. Sulmuesit mund të bëjnë telefonata, të shfaqin njoftime shtytëse, të regjistrojnë ekranin e pajisjes dhe të krijojnë një server SSH.

Po ngarkohet...