'Aplikacioni juaj Viber nuk është i përditësuar' Mashtrim pop-up

'Aplikacioni juaj Viber nuk është i përditësuar' Mashtrim pop-up Përshkrimi

Përdoruesit mund të ndeshen me mashtrimin pop-up "Aplikacioni juaj Viber nuk është i përditësuar" në faqet e internetit të dyshimta dhe të dyshimta. Skema përfshin shfaqjen e paralajmërimeve dhe sinjalizimeve të rreme, në një përpjekje për të bindur përdoruesit të ndjekin udhëzimet e ofruara nga faqja e pabesueshme. Alarmet e rreme, në këtë rast të veçantë, kanë të bëjnë me aplikacionin popullor të mesazheve Viber. Faqja e mashtrimit do të insistojë që aplikacioni Viber i përdoruesit nuk është përditësuar në versionin më të fundit. Për të ushtruar presion të mëtejshëm mbi përdoruesit që nuk dyshojnë, alarmi i rremë do të deklarojë gjithashtu se dështimi për të përditësuar do të rezultojë në humbjen e kontakteve, fotove dhe mesazheve të përdoruesve.

Qëllimi i taktikës është të mashtrojë përdoruesit që të klikojnë butonin e shfaqur 'Vazhdo' ose 'Përditëso tani'. Bërja e kësaj mund të shkaktojë shkarkimin e një rrëmbyesi ndërhyrës të shfletuesit, adware ose lloje të tjera PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara). Përdoruesit gjithashtu mund të dërgohen në një formular ose faqe phishing, ku do t'u kërkohet të japin informacione të ndjeshme personale. Skema të tilla phishing zakonisht duan të marrin detajet e llogarisë, informacionin e kartës bankare ose të kreditit, numrat e telefonit, adresat e shtëpisë dhe më shumë. Të dhënat e mbledhura më pas mund të abuzohen nga operatorët e mashtrimit në mënyra të ndryshme, duke përfshirë shitjen e tyre palëve të treta të tjera të interesuara.