Threat Database Rogue Websites 'Qasja në këtë MAC është bllokuar' Mashtrim pop-up

'Qasja në këtë MAC është bllokuar' Mashtrim pop-up

Pop-up "Qasja në këtë MAC ka qenë e bllokuar" është një veprim që është krijuar për të mashtruar vizitorët që nuk dyshojnë për të thirrur një numër të dhënë. Përdoruesit duhet të kuptojnë se mesazhet e gjetura në faqe nuk janë reale dhe duhet të injorohen plotësisht. Me pak fjalë, faqja po përhap një mashtrim të mbështetjes teknike në një përpjekje për të përfituar nga vizitorët që nuk dyshojnë.

Mesazhet e rreme të shfaqura si pjesë e mashtrimit 'Qasja në këtë MAC është bllokuar'

Kjo faqe mashtruese shfaq një alarm të rremë të sigurisë macOS, duke pretenduar se qasja në Mac është bllokuar për arsye sigurie. Ai gjithashtu paralajmëron se kompjuteri është i infektuar me Trojan Spyware dhe se kredencialet e emailit, fjalëkalimet bankare dhe informacioni i hyrjes në Facebook janë komprometuar. Faqja më pas inkurajon njerëzit të telefonojnë 808-400-0297 (me sa duket për të kontaktuar 'Mac Support').

Operatorët që qëndrojnë pas këtij mashtrimi të mbështetjes teknike përpiqen të marrin detajet e kartës së kreditit, informacionin e kartës së identitetit ose të dhëna të tjera të ndjeshme nga viktimat që telefonojnë në numrin. Ata gjithashtu mund të përpiqen t'i bindin ata të paguajnë për produkte ose shërbime të rreme ose të panevojshme. Për më tepër, mashtruesit mund t'u kërkojnë përdoruesve të instalojnë mjete të administrimit/qasjes në distancë për të fituar akses në kompjuterët e tyre. Pasi lidhja në distancë të jetë vendosur me sukses, ata mund të mbledhin informacione të ndjeshme ose të vendosin malware kërcënues si ransomware ose kripto-minerët në sistemin e viktimës.

Pasojat e zakonshme të një taktike të mbështetjes teknike

Taktikat e mbështetjes teknike janë shumë të zakonshme dhe ju duhet të jeni në gjendje të njihni karakteristikat që i bëjnë ato të dallohen nga mbështetja teknike legjitime.

  • Mashtroni viktimat për të shkarkuar malware

Një nga taktikat më të favorizuara të përdorura nga mashtruesit e mbështetjes teknike është të përpiqen t'ju bëjnë të shkarkoni softuer kërcënues. Ata mund të përdorin taktika mashtrimi ose presioni, të tilla si t'ju thonë se kompjuteri juaj është i infektuar apo edhe të gjenerojnë mesazhe të rreme gabimi të sistemit, për t'ju bërë të pranoni shkarkimin.

  • Premtoni rezultate të shpejta me taktikat e shitjeve me presion të lartë

Pasi të kenë kontaktuar me viktimat e mundshme, mashtruesit e mbështetjes teknike zakonisht do të përpiqen të 'shesin' shërbimet e tyre -- duke ofruar rezultate të shpejta për klientët e tyre pa ofruar asnjë provë se problemi mund të zgjidhet. Ata gjithashtu përdorin shpesh taktika shitjesh me presion të lartë duke pretenduar se kompjuteri juaj ka nevojë për riparim urgjent dhe duke rritur urgjencën duke folur për kërcënime të tilla si vjedhja e identitetit ose humbja e të dhënave.

  • Kërkoni qasje në distancë në kompjuterin tuaj

Pasi viktimat e mundshme të jenë bindur se kompjuterët e tyre kanë nevojë për riparime urgjente, mashtruesit e mbështetjes teknike zakonisht do të kërkojnë qasje në distancë për të fituar kontrollin e kompjuterëve të tyre dhe për të kryer teste shtesë diagnostikuese ose për të aplikuar 'riparime' që nuk do t'ju ndihmojnë vërtet asgjë tjetër përveçse të humbni paratë tuaja. Mos i jepni askujt akses nëse nuk e dini se çfarë po bëjnë është legjitime dhe bëjeni atë vetëm kur kërkohet absolutisht.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...