Threat Database Spam '$100 Amazon Gift Card' Email Scam

'$100 Amazon Gift Card' Email Scam

Kriminelët kibernetikë po përdorin një fushatë mashtruese të postës elektronike të padëshiruar për të shpërndarë kërcënime malware. E-mailet e mashtrimit u premtojnë përdoruesve se ata kanë fituar një kartë dhuratë 100 dollarësh Amazon. Për t'i bërë pretendimet e tyre të rreme të duken më legjitime, emailet përmbajnë gjithashtu logon e Amazon dhe madje inkurajojnë përdoruesit të ndajnë shpërblimet e tyre të supozuara në Facebook, Twitter, Instagram dhe më shumë.

Sigurisht, asnjë nga pretendimet e bëra nga këto emaile mashtruese nuk janë të vërteta. Qëllimi i tyre është të bindin përdoruesit se duhet të klikojnë në lidhjen e dhënë për të kërkuar çmimin e tyre. Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë vëzhguar lidhjet e emaileve mashtruese të '100 $ Amazon Gift Card' për të nisur shkarkimin ose të një skedari SRC të armatosur ose të një dokumenti MS Office. Sapo përdoruesit që nuk dyshojnë të hapin skedarin e shkarkuar, ata do të shkaktojnë një zinxhir infeksioni që do të vendosë Dridex Trojan në kompjuterët e tyre.

Dridex është klasifikuar si një Trojan bankar dhe spyware. Funksioni i tij kryesor është nxjerrja e informacionit të ndjeshëm dhe konfidencial në lidhje me shërbimet bankare ose të tjera financiare. Kërcënimi mund të krijojë rutina të regjistrimit të çelësave dhe të përpiqet të mbledhë kredencialet bankare nga pajisjet e shkelura. Pasojat e një infeksioni Dridex mund të përfshijnë humbje të konsiderueshme financiare për viktimat.

Po ngarkohet...