Webprotectionprogram.com

Webprotectionprogram.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Përdoruesit që zbarkojnë në webprotectionprogram.com nuk do të pajisen me asnjë këshillë të dobishme sigurie. Në vend të kësaj, ata do të përballen me një taktikë popullore të bazuar në shfletues, pasi qëllimi i vetëm i webprotectionprobram.com është të joshë vizitorët e tij që të abonohen në shërbimin e tij të njoftimit shtytës. Kjo skemë e veçantë është përhapur për një kohë të gjatë dhe si rezultat, faqet mashtruese të internetit, si webprotectionprogram.com, janë shfaqur pothuajse çdo ditë në internet. Disa shembuj përfshijnë Profitedsurvey.site , Myhypeposts.com dhe Verysilenitm.work .

Nën pretendimet e rreme, të tilla si një kontroll i rremë CAPTCHA ose pretendimi se përmbajtja shtesë do të bëhet e aksesueshme, faqet e internetit të mashtrimit përpiqen të bindin vizitorët e tyre që të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo'. Këto klikime dhe mesazhe mashtruese mund të jenë një variant i:

' Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot '

' Klikoni Lejo për të shkarkuar skedarin '

' Shtypni Lejo për të parë videon '

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur kanë të bëjnë me reklamat që webprotectionprogram.com do të gjenerojë nëse mashtrimi i tij është i suksesshëm. Reklamat mund të përdorin taktika të ngjashme inxhinierike sociale për të promovuar adware të dyshimtë, rrëmbyes të shfletuesit ose PUP të tjerë (Programe Potencialisht të Padëshiruara). Ato gjithashtu mund të shkaktojnë ridrejtime në taktika më serioze, faqe phishing, platforma të dyshimta të lojërave në internet, etj.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.