Myhypeposts.com

Myhypeposts.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Myhypeposts.com bashkohet me radhët e faqeve të tjera të panumërta mashtruese që përpiqen të përfitojnë nga përdoruesit e shpërqendruar dhe që nuk dyshojnë. Arsyeja e vetme për ekzistencën e faqes është ekzekutimi i një taktike mjaft të njohur të bazuar në shfletues. Duke përdorur taktikat e inxhinierisë sociale dhe mesazhet e klikimeve, ai përpiqet të bindë përdoruesit që të abonohen në shërbimet e tij të njoftimit shtytës. Sigurisht, faqja nuk zbulon se do të fillojë të abuzojë me lejet e shfletuesit të saj për të ofruar reklama të bezdisshme dhe të padëshiruaramenjëherë.

Shumica e faqeve të dedikuara për përhapjen e kësaj taktike pretendojnë se po bëjnë një kontroll CAPTCHA. Sidoqoftë, Myhypeposts.com përdor një taktikë tjetër. Shfaq një shirit buferimi ose ngarkimi që është mbërthyer afër fundit - në 98%. Më poshtë do të jetë një mesazh që nënkupton se për të hyrë në përmbajtjen në internet, përdoruesit do të duhet të klikojnë butonin "Lejo".

Kur kemi të bëjmë me reklama të krijuara nga burime të tilla të dyshimta dhe të paprovuara, përdoruesit duhet të kenë gjithmonë kujdes. Në mënyrë tipike, reklamat do të promovojnë aplikacione të dyshimta që rezultojnë të jenë asgjë më shumë se PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), uebsajte të tjera mashtrimi, faqe phishing që mbledhin të gjitha të dhënat e futura, apo edhe sajte të komprometuara që mund të përhapin kërcënime malware.

Përdoruesit gjithashtu duhet të përpiqen të identifikojnë arsyen pse ata u ulën në Myhypeposts.com në radhë të parë. Nëse ridrejtimi është shkaktuar nga një uebsajt i vizituar më parë që përdor një rrjet reklamues mashtrues, mbase mendoni të reduktoni vizitat tuaja në ato faqe. Megjithatë, shikimi i faqeve të internetit si Myhypeposts.com gjithashtu mund të jetë rezultat i një PUP që ka hyrë tashmë në kompjuterin ose pajisjen tuajme sukses.

PUP-të janë të njohur për përdorimin e metodave të shpërndarjes së fshehtë që synojnë të fshehin instalimin e tyre nga përdoruesi në mënyrë specifike. Rekomandohet fuqimisht të kryeni skanime të rregullta me një zgjidhje sigurie profesionale për t'u siguruar që nuk ka aplikacione të dyshimta në të.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.