Threat Database Phishing 'Versioni i llogarisë është i vjetëruar' Mashtrim me email

'Versioni i llogarisë është i vjetëruar' Mashtrim me email

Përdoruesit janë duke u shënjestruar nga një tjetër mashtrim phishing që dëshiron të vjedhë kredencialet e tyre të hyrjes në email. I gjurmuar si mashtrim me email "Versioni i llogarisë është i vjetëruar", ky operacion phishing fillon me shpërndarjen e emaileve mashtruese dhe mashtruese joshëse.

Përdoruesit do të marrin një mesazh se llogaria e tyre e postës elektronike tani është e vjetëruar. Për t'i bërë presion viktimës që të ndjekë udhëzimet e mashtruesve, emailet kërcënojnë se nëse emaili nuk përditësohet, llogaria e përdoruesit do të mbyllet përgjithmonë. Sigurisht, kjo është e gjitha e rreme është vetëm një mashtrim për ta shtyrë viktimën të klikojë lidhjen e dhënë 'Përmirëso Tani'.

Hiperlidhja çon në një faqe të dedikuar phishing të kontrolluar nga mashtruesit. Faqja e internetit është krijuar për t'u shfaqur si një faqe e rregullt identifikimi. Ai u kërkon përdoruesve të regjistrohen duke ofruar kredencialet e llogarisë së tyre (email dhe fjalëkalim). Sidoqoftë, pa e ditur përdoruesit, faqja do të fshijë të gjitha informacionet e futura dhe do t'i vërë në dispozicion operatorëve të saj.

Më pas, mashtruesit mund të abuzojnë me të dhënat e marra në një mori mënyrash të ndryshme. Ata mund të përpiqen të përshkallëzojnë shtrirjen e tyre dhe të marrin kontrollin mbi llogaritë e tjera të përdoruesit. Më pas, ata mund të fillojnë të përhapin kërcënime malware, mesazhe phishing ose emaile të tjera mashtrimi ndërsa paraqiten si viktima e tyre. Mashtruesit mund të përpiqen gjithashtu të shesin kredencialet e fituara te kriminelët kibernetikë në rrjetin e errët.

Teksti i emaileve mashtruese 'Versioni i llogarisë është i vjetëruar' është:

Tema:

Versioni i llogarisë suaj është i vjetëruar,
Ndiqni lidhjen më poshtë dhe pranoni termat dhe kushtet tona të reja
për përmirësime të reja në llogarinë tuaj.

Dështimi për të përmirësuar në uebsajtin më të ri - Klikimet tani do të rezultojë
për një mbyllje të përhershme të llogarisë

Përmirëso tani

Faleminderit

Në trend

Po ngarkohet...