"Tilin versio on vanhentunut" sähköpostihuijaus

"Tilin versio on vanhentunut" sähköpostihuijaus Kuvaus

Käyttäjien kohteena on toinen tietojenkalasteluhuijaus, joka haluaa varastaa heidän sähköpostin kirjautumistiedot. "Tilin versio on vanhentunut" -sähköpostihuijaukseksi jäljitetty tietojenkalasteluoperaatio alkaa petollisten ja harhaanjohtavien houkutussähköpostien levittämisellä.

Käyttäjät saavat viestin, että heidän sähköpostitilinsä on nyt vanhentunut. Uhrin painostamiseksi noudattamaan huijareiden ohjeita sähköpostit uhkaavat, että jos sähköpostia ei päivitetä, käyttäjän tili suljetaan pysyvästi. Tietenkin tämä kaikki on valhetta, ja se on vain juoni saada uhri napsauttamaan annettua "Päivitä nyt" -linkkiä.

Hyperlinkki johtaa huijareiden hallitsemalle omistetulle tietojenkalastelusivulle. Sivusto on suunniteltu näyttämään tavallisena kirjautumissivuna. Se pyytää käyttäjiä kirjautumaan sisään antamalla tilinsä tunnistetiedot (sähköpostiosoite ja salasana). Käyttäjien tietämättä sivusto kuitenkin kaapii kaikki syötetyt tiedot ja asettaa ne operaattoreidensa saataville.

Huijarit voivat sitten väärinkäyttää vastaanottamiaan tietoja lukemattomilla eri tavoilla. He saattavat yrittää laajentaa kattavuuttaan ja ottaa hallintaansa käyttäjän muut tilit. Myöhemmin he voivat alkaa levittää haittaohjelmauhkia, tietojenkalasteluviestejä tai muita huijaussähköpostiviestejä esiintyessään uhrina. Huijarit voivat myös yrittää yksinkertaisesti myydä hankkimansa tunnistetiedot verkkorikollisille pimeässä verkossa.

"Tiliversio on vanhentunut" -huijausviestien teksti on:

Aihe:

- Tilisi versio on vanhentunut,
Seuraa alla olevaa linkkiä ja hyväksy uudet käyttöehtomme
saadaksesi uusia parannuksia tiliisi.

Seurauksena on epäonnistuminen päivittää uusimpaan - Clicks -verkkosivustoon nyt
tilin pysyvään sulkemiseen

Päivitä nyt

Kiitos