ValueFlip

Sipas një analize nga studiuesit e infosec, aplikacioni ValueFlip është një tjetër shtesë në familjen e adware AdLoad që po zgjerohet vazhdimisht. Si i tillë, aplikacioni i aplikacionit ndjek nga afër sjelljen tipike të AdLoad - ai synon kryesisht përdoruesit e Mac dhe qëllimi i tij kryesor është të japë reklama të padëshiruara dhe ndërhyrëse. Adware shpesh përfshihet në paketat e softuerit me hije ose instalues të rremë, duke mbështetur klasifikimin e këtyre aplikacioneve të aplikacioneve si PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Kur vendoset në pajisjen Mac të përdoruesit, ValueFlip ka të ngjarë të fillojë të ekzekutojë një fushatë reklamimi që do të shohë pop-ups të ndryshëm, banderola, njoftime dhe materiale të tjera reklamuese që gjenerohen. Natyrisht, përvoja e përdoruesit në pajisjet e prekura do të marrë një goditje të konsiderueshme, pasi reklamat mund të rezultojnë të jenë një faktor jashtëzakonisht ndërprerës. Për më tepër, përdoruesit duhet të kenë kujdes kur merren me reklamat e shfaqura.

Reklamat ka të ngjarë të promovojnë destinacione të dyshimta apo edhe të pasigurta që mund të përfshijnë mbështetje teknike ose skema phishing, platforma të dyshimta bastesh ose lojërash në internet, dhurata të rreme, PUP shtesë që paraqiten si aplikacione të ligjshme të aplikacioneve dhe më shumë. Ndërveprimi me reklamat gjithashtu mund të shkaktojë ridrejtime të detyruara që çojnë në destinacione jo të besueshme.

Disa adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP në përgjithësi, janë gjithashtu të pajisur me funksione të grumbullimit të të dhënave. Ata mund të monitorojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesve ose të mbledhin të dhëna shtesë nga pajisja. Madje janë vërejtur PUP që përpiqen të hyjnë në të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve. Kjo veçori përdoret zakonisht për të ruajtur informacione, të tilla si kredencialet e llogarisë, detajet bankare, të dhënat e pagesave, numrat e kartës së kreditit/debitit, etj.

Po ngarkohet...