Threat Database Ransomware StormByte Ransomware

StormByte Ransomware

StormByte Ransomware është një kërcënim i dëmshëm, i aftë për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij. Sulmuesit mund të përdorin këtë malware për të enkriptuar dokumentet, bazat e të dhënave, arkivat dhe llojet e tjera të skedarëve. Fuqia e algoritmit kriptografik të përfshirë në proces e bën pothuajse të pamundur restaurimin e skedarëve të prekur pa çelësat e nevojshëm të deshifrimit. Duhet të theksohet se pas analizimit të StormByte, studiuesit e infosec konfirmuan se është një variant që i përket familjes Nominatus Ransomware .

Shumica dërrmuese e kërcënimeve të ransomware shënojnë skedarët që kodojnë duke modifikuar emrat e tyre origjinalë në një farë mënyre. Sidoqoftë, StormByte Ransomware heq dorë nga ky hap dhe i lë emrat e skedarëve të synuar plotësisht të paprekur.

Kërcënimi u jep viktimave një shënim shpërblimi duke hapur një dritare kërcyese. Udhëzimet nga sulmuesit janë jashtëzakonisht të shkurtra dhe kryesisht kanë të bëjnë me drejtimin e viktimave drejt dërgimit të mesazheve në një adresë emaili të caktuar - Nominatus666@proton.me. Viktimat e sulmeve të malware duhet të kujtojnë se është e dekurajuar fuqimisht hyrja në negociata me kriminelët kibernetikë. Kontaktimi me operatorët e kërcënimeve të malware duhet të konsiderohet jashtëzakonisht i rrezikshëm dhe mund të çojë në çështje shtesë të privatësisë ose sigurisë.

Teksti i plotë i mesazhit të StormByte Ransomware është:

'StormByte

Të gjithë skedarët janë koduar me algoritme DES dhe 3DES, nuk ka asnjë mënyrë për t'i thyer ato. ju mund të kontaktoni Zhvilluesin dhe Krijuesin e këtij Ransomware për të marrë Dekriptuesin nëse rinisni, ne do t'i lëmë skedarët tuaj të koduar përgjithmonë! jetoj apo vdes? bëni zgjedhjen tuaj tani… Adresa e postës së hakerit = (Nominatus666@proton.me)'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...