Threat Database Ransomware Nominatus Ransomware 2

Nominatus Ransomware 2

Ekspertët e sigurisë kibernetike kishin zbuluar një tjetër kërcënim të dëmshëm malware, i cili gjurmohet si Nominatus Ransomware 2. Si shumica e kërcënimeve të këtij lloji, Nominatus Ransomware 2 përdor gjithashtu një algoritëm të fortë kriptografik për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij dhe për t'i bërë ato të papërdorshme. Megjithatë, kërcënimi i lë emrat origjinalë të skedarëve të synuar të paprekur dhe nuk i shënon ato me një shtesë të caktuar skedari. Një mesazh që kërkon shpërblesë do të krijohet në pajisjet e shkelura në formën e një skedari teksti të quajtur 'NominatusRansomware2Message.txt.'

Shënimi i shpërblimit të kërcënimit është jashtëzakonisht i shkurtër. Si i tillë, atij i mungojnë shumë detaje thelbësore, përfshirë shumën që sulmuesit do të përpiqen të zhvasin nga përdoruesit e prekur si shpërblim. Shënimi gjithashtu nuk përmend nëse kriminelët kibernetikë pas Nominatus Ransomware 2 janë të gatshëm të demonstrojnë aftësinë e tyre për të shpëtuar të dhënat e koduara duke zhbllokuar disa skedarë falas. Në vend të kësaj, udhëzimet e gjetura në skedarin e tekstit të krijuar nga kërcënimi thjesht i drejtojnë përdoruesit drejt kontaktit me hakerat nëpërmjet një llogarie mosmarrëveshjeje (Nominatus#1297) ose një adrese emaili (Bkhtyaryrwzbh@gmail.com).

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit është:

' Skedarët janë koduar me Nominatus Ransomware 2 Kontaktoni Krijuesin e këtij ransomware në mosmarrëveshje Nominatus#1297 në mosmarrëveshje ose kontaktoni emailin e tij Bkhtyaryrwzbh@gmail.com për më shumë informacion '

Në trend

Po ngarkohet...