Threat Database Malware Rrufe vjedhës

Rrufe vjedhës

Lightning Stealer është një kërcënim malware i krijuar për të nxjerrë informacione të ndjeshme nga sistemet e infektuara dhe për ta vënë atë në dispozicion të operatorëve të tij. Kjo pjesë e malware u zbulua për herë të parë nga studiuesi infosec duke shkuar si 3xp0rt në Twitter. Me sa duket, Lightning Stealer po ofrohet për shitje në forumet e hakerëve nga krijuesit e tij. Kriminelët e dashur kibernetikë mund të kenë akses në malware duke paguar 300 rubla në javë, 500 rubla në muaj ose 3000 rubla për gjysmë viti.

Sa i përket funksionalitetit të tij kërcënues, Lightning Stealer duket se synon aplikacione specifike të mesazheve, si Telegram dhe Discord. Ai gjithashtu mund të nxjerrë të dhëna nga kuletat e kriptomonedhave dhe platforma e lojës dhe të ruajë Steam. Ndër informacionet e mbledhura janë kredencialet e llogarisë së viktimës, fjalëkalimet dhe skedarët e shfletuesit. Me informacionin në dispozicion të tyre, kriminelët kibernetikë mund të zgjerojnë shtrirjen e tyre për të marrë përsipër llogaritë personale, për të marrë identitetin e viktimës, për të bërë blerje mashtruese ose për të hequr fondet e mbajtura në llogaritë e kripto-portofolit të viktimës.

Pasojat e infiltrimit të një vjedhësi të dhënash në kompjuterin tuaj dhe qëndrimit atje pa u vënë re mund të jenë shkatërruese. Përdoruesit duhet të synojnë gjithmonë të mbrojnë pajisjet e tyre me mjete sigurie me reputacion. Mos harroni se instalimi i të gjitha përditësimeve më të fundit dhe mbajtja e aplikacioneve tuaja të përditësuara është gjithashtu një element jetik në ruajtjen e të dhënave tuaja të sigurta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...