Re-captha-version-3-27.argëtim

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 6,819
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 37
Parë për herë të parë: February 7, 2024
Parë për herë të fundit: February 12, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Re-captha-version-3-27.fun është një uebsajt i diskutueshëm që duket se i jep përparësi bombardimit të përdoruesve me njoftime shqetësuese të shfletuesit dhe udhëzimit të tyre në vende të ndryshme në internet. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm, pasi këto ridrejtime mund t'i çojnë ata në uebsajte jo të besueshme ose të dëmshme. Është e rëndësishme të theksohet se ndërveprimet me sajte të ngjashme me Re-captha-version-3-27.fun ndodhin shpesh për shkak të ridrejtimeve të nisura nga zbarkimi në faqet e lidhura me rrjete reklamash mashtruese.

Re-captha-version-3-27.fun Shfaq mesazhe mashtruese për të mashtruar përdoruesit

Të kuptuarit se përmbajtja e shfaqur në faqet e internetit mashtruese mund të personalizohet bazuar në adresën IP të vizitorit ose vendndodhjen gjeografike është thelbësore. Për shembull, uebsajti Re-captha-version-3-27.fun është identifikuar se përdor një test verifikimi të falsifikuar CAPTCHA. Ky test mashtrues zakonisht përmban një imazh të robotëve dhe tekstin shoqërues që udhëzon vizitorët të "Klikoni Lejo për të konfirmuar që nuk jeni robot". Qëllimi themelor i këtij testi mashtrues është të mashtrojë vizitorët në dhënien e lejes Re-captha-version-3-27.fun për të dërguar njoftime të shfletuesit.

Pasi përdoruesit i nënshtrohen klikimit të butonit 'Lejo', ata shpesh ridrejtohen në një faqe të dyshimtë në internet që promovon forma të ndryshme të softuerit të padëshiruar, duke përfshirë adware, rrëmbyes të shfletuesit, programe potencialisht të padëshiruara (PUP) ose softuer të tjerë jo të besueshëm. Uebsajtet mashtruese shpesh përdorin lejet e tyre të njoftimit për të ekzekutuar fushata reklamuese ndërhyrëse që promovojnë një gamë të gjerë taktikash, rrëmbyes të shfletuesve, adware dhe PUP të tjerë të dyshimtë. Kjo thekson rëndësinë e vigjilencës kur hasni taktika të tilla mashtruese gjatë shfletimit në ueb.

Kushtojini vëmendje trukeve të përdorura nga çeqet e rreme CAPTCHA

Njohja e kontrolleve të rreme të verifikimit CAPTCHA të përhapura nga faqe interneti mashtruese është thelbësore që përdoruesit të mos bien viktimë e taktikave mashtruese. Këtu janë disa këshilla se si përdoruesit mund të identifikojnë dhe të shmangin verifikimet e rreme CAPTCHA:

 • Përmbajtje e pazakontë ose gjenerike : CAPTCHA-të legjitime zakonisht përfshijnë sfida si identifikimi i tekstit të shtrembëruar, përzgjedhja e imazheve me objekte specifike ose zgjidhja e enigmave. CAPTCHA-të e rreme të përdorura nga faqe interneti mashtruese mund të shfaqin përmbajtje të përgjithshme, imazhe të dizajnuara keq ose sfida të pakuptimta që nuk përputhen me praktikat standarde të CAPTCHA.
 • Kërkesë për veprime të pazakonta : Jini të kujdesshëm nëse CAPTCHA ju kërkon të kryeni veprime të pazakonta, të tilla si klikimi mbi elementë të caktuar, shkarkimi i skedarëve ose sigurimi i informacionit personal. CAPTCHA-të legjitime përgjithësisht fokusohen në testimin e aftësisë suaj për të identifikuar dhe për t'iu përgjigjur sfidave vizuale, në vend që të angazhoheni në aktivitete shtesë.
 • Gabim drejtshkrimor ose dizajn joprofesional : Uebsajtet mashtruese shpesh kanë nevojë për CAPTCHA të bëra më mirë me gabime drejtshkrimore, gabime gramatikore ose paraqitje joprofesionale. Uebsajtet legjitime zakonisht investojnë në krijimin e një përvoje përdoruesi të lëmuar dhe pa gabime.
 • Asnjë qëllim i qartë : CAPTCHA-ve të rreme në uebsajte mashtruese mund të mungojnë një qëllim ose lidhje e qartë me përmbajtjen e sajtit. Uebsajtet legjitime përdorin CAPTCHA si masë sigurie, zakonisht gjatë krijimit të llogarisë, hyrjes ose paraqitjes së formularit.
 • Urgjenca ose presioni i tepërt : Jini të kujdesshëm nëse CAPTCHA krijon një ndjenjë urgjence ose presioni, duke ju nxitur të përfundoni verifikimin shpejt. Uebsajtet mashtruese mund të përdorin taktika të tilla për të parandaluar përdoruesit që të vlerësojnë me kujdes vërtetësinë e CAPTCHA.
 • Mospërputhjet me ofruesit e njohur të CAPTCHA : Uebsajtet legjitime zakonisht përdorin ofrues të themeluar CAPTCHA si reCAPTCHA e Google. Nëse hasni një CAPTCHA që pretendon se është nga një ofrues i njohur, por duket i dyshimtë ose sillet ndryshe, mund të jetë i rremë.
 • Paralajmërimet e shfletuesit : Shfletuesit modernë mund të zbulojnë dhe paralajmërojnë përdoruesit për faqet e internetit të dyshimta ose të pasigurta. Përgjigjuni paralajmërimeve të shfletuesit tuaj dhe shmangni ndërveprimin me CAPTCHA në sajtet e shënuara.
 • Duke qëndruar vigjilentë dhe duke zbatuar këto udhëzime, përdoruesit mund të rrisin aftësinë e tyre për të njohur verifikimet e rreme CAPTCHA dhe për të mbrojtur veten nga kërcënimet e mundshme në internet të paraqitura nga faqe interneti mashtruese.

  URL-të

  Re-captha-version-3-27.argëtim mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  re-captha-version-3-27.fun

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...