ZeroGuard Ransomware

ZeroGuard është një formë e softuerit kërcënues i kategorizuar si ransomware, një lloj malware i krijuar në mënyrë eksplicite për të koduar skedarët dhe për të zhvatur pagesa shpërblimi nga viktimat e tij. Në këtë kontekst, kërcënimi ndryshon ndjeshëm emrin e skedarit origjinal gjatë procesit të bllokimit. Viktimat do të vërejnë se dosjet e tyre tani mbajnë një adresë emaili të bashkëngjitur që i përket kriminelëve kibernetikë, një kod unik identifikimi dhe një shtesë '.ZeroGuard'. Për shembull, një skedar i quajtur fillimisht '1.png' tani mund të shfaqet si '1.jpg.ZeroGuard0@skiff.com.FFDPVRAPR7LI.ZeroGuard.'

Pas përfundimit të procesit të enkriptimit, ZeroGuard Ransomware gjeneron një shënim shpërblese të etiketuar "Readme.txt", duke ofruar udhëzime të mëtejshme për individët e prekur.

Ransomware ZeroGuard zhvat viktimat pasi merr peng të dhënat e tyre

Shënimi i shpërblimit të ZeroGuard informon viktimat se rrjeti i tyre ka rënë pre e një shkeljeje sigurie, duke çuar në enkriptimin e skedarëve. Përveç kriptimit të skedarëve, ransomware ndërmerr një hap shtesë duke fshirë kopjet e vëllimit të hijes, duke kufizuar opsionet e mundshme të rikuperimit. Komunikimi thekson se rruga ekskluzive për marrjen e të dhënave të koduara është përmes blerjes së mjeteve të deshifrimit nga sulmuesit. Megjithëse shuma e saktë e shpërblimit mbetet e paspecifikuar, kërkesa parashikon pagesën në kriptomonedhën Bitcoin.

Për të shtuar një element sigurie për viktimën, shënimi lejon një fazë testimi ku mund të tentohet deshifrimi në dy skedarë të zgjedhur rastësisht përpara se të kryeni pagesën e shpërblimit. Megjithatë, këshillohet kujdes kundër rinisjes ose mbylljes së sistemit, pasi këto veprime mund të prishin procesin e deshifrimit ose madje ta bëjnë të pamundur.

Fatkeqësisht, deshifrimi i suksesshëm pa përfshirjen e sulmuesve është një gjë e rrallë, me përjashtimet e vetme që ndodhin në rastet kur ransomware ka të meta të konsiderueshme. E rëndësishmja, viktimat shpesh e gjejnë veten të pashpërblyer edhe pas përmbushjes së kërkesave për shpërblim. Si rrjedhojë, ekspertët e sigurisë kibernetike dekurajojnë fuqimisht përmbushjen e kërkesave të kriminelëve, pasi nuk ka garanci për rikuperimin e të dhënave dhe pagesa shërben vetëm për të përjetësuar këtë aktivitet të paligjshëm.

Ndërsa heqja e ZeroGuard Ransomware nga sistemi operativ mund të parandalojë enkriptimin e mëtejshëm të skedarëve, është thelbësore të theksohet se eliminimi nuk rikthen automatikisht skedarët që tashmë janë bllokuar.

Masat thelbësore të sigurisë që duhet të zbatohen në të gjitha pajisjet

Në një kohë kur kërcënimet dixhitale janë të mëdha, mbrojtja e pajisjeve tona nga ransomware është bërë parësore. Zbatimi i një grupi të fuqishëm masash sigurie është thelbësor për të forcuar mbrojtjen tonë kundër këtyre rreziqeve kibernetike në zhvillim. Këtu, ne eksplorojmë pesë praktika thelbësore që përdoruesit duhet të përfshijnë në të gjitha pajisjet e tyre për të forcuar mbrojtjen kundër kërcënimit të vazhdueshëm dhe gjithnjë në përshtatje të ransomware.

 • Përditësimet e rregullta të softuerit dhe menaxhimi i arnimeve : Sigurohuni që të gjitha sistemet operative dhe softueri të mbahen të përditësuar me arnimet më të fundit të sigurisë. Përditësimi i rregullt i pajisjeve tuaja forcon mbrojtjen e tyre kundër dobësive të mundshme që mund të shfrytëzojë ransomware.
 • Zgjidhje të fuqishme rezervë : Zbatoni një strategji gjithëpërfshirëse rezervë për të dhënat kritike. Rezervoni rregullisht skedarët tuaj në një vegël ruajtjeje të jashtme jashtë linje, si p.sh. një hard disk i jashtëm ose një shërbim i sigurt cloud. Kjo siguron që ju mund t'i riktheni të dhënat tuaja edhe nëse pajisja juaj është komprometuar pa iu nënshtruar kërkesave për shpërblim.
 • Programet e trajnimit dhe ndërgjegjësimit të përdoruesve : Kryeni trajnime të rregullta ndërgjegjësimi për sigurinë kibernetike për të gjithë përdoruesit. Mbajini ata të edukuar për rreziqet që lidhen me emailet e phishing, lidhjet e dyshimta dhe shkarkimin e skedarëve nga burime të pabesueshme. Vigjilenca njerëzore është një mbrojtje e fuqishme kundër taktikave të inxhinierisë sociale që përdoren zakonisht në sulmet e ransomware.
 • Lista e bardhë e aplikacioneve : Përdorni listën e bardhë të aplikacioneve për të kontrolluar se cilat aplikacione lejohen të ekzekutohen në pajisjet tuaja. Duke lejuar në mënyrë eksplicite vetëm aplikacionet e besuara të ekzekutohen, ju pakësoni sipërfaqen e sulmit dhe minimizoni rrezikun e infiltrimit të ransomware në sistemin tuaj nëpërmjet softuerit të paautorizuar.
 • Segmentimi i rrjetit dhe aksesi më pak i privilegjuar : Vënë në praktikë segmentimin e rrjetit për të izoluar sistemet kritike dhe të dhënat e ndjeshme nga rrjeti më i gjerë. Për më tepër, ndiqni parimin e privilegjit më të vogël, duke siguruar që përdoruesit dhe sistemet të kenë akses vetëm në burimet e nevojshme për detyrat e tyre specifike. Kjo kufizon ndikimin e mundshëm të një sulmi ransomware duke kufizuar lëvizjen anësore të malware brenda rrjetit.
 • Respektimi i këtyre masave krijon një strategji mbrojtjeje me shumë shtresa, duke rritur qëndrueshmërinë e përgjithshme të pajisjeve tuaja ndaj peizazhit në zhvillim të kërcënimit të ransomware.

  I gjithë teksti i shënimit të shpërblimit të krijuar nga ZeroGuard Ransomware është:

  'Your network has been penetrated!

  All files on each host in the network have been encrypted with a strong algorithm.

  Backups were either encrypted or removed. Shadow copies were also removed, so using F8 or any other methods may damage the encrypted data but not recover it.

  We exclusively have decryption software for your situation.

  More than a year ago, world experts recognized the impossibility of deciphering the data by any means except the original decoder. No decryption software is available to the public. Antivirus companies, researchers, IT specialists, and no other persons can help you decrypt the data.

  DO NOT RESET OR SHUTDOWN - files may be damaged. DO NOT DELETE readme files.

  To confirm our honest intentions, send two different random files, and you will get them decrypted. They can be from different computers on your network to be sure that one key decrypts everything. We will unlock two files for free.

  To contact us, please message us on Telegram. If you do not receive a response within 24 hours, then email us.

  Contact information :

  Telegram: @Zero_Guard

  Mail : ZeroGuard0@skiff.com

  UniqueID:

  PublicKey:

  You will receive btc address for payment in the reply letter

  No system is safe !'

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...