FilterAdmin

Studiuesit zbuluan ekzistencën e aplikacionit FilterAdmin gjatë një analize të detajuar të aplikacioneve ndërhyrëse dhe përçarëse. Pas ekzaminimit më të afërt, u zbulua se FilterAdmin është një formë adware e krijuar në mënyrë strategjike për të synuar në mënyrë specifike pajisjet Mac. Ky aplikacion funksionon me qëllimin kryesor për të lehtësuar fushatat e padëshiruara reklamuese dhe funksionalitetet e tij mund të shtrihen në aftësi të tjera të dëmshme. Për më tepër, ai është identifikuar si një anëtar i familjes së malware AdLoad , duke treguar një lidhje me një kategori më të gjerë softuerësh potencialisht të pasigurt.

Adware si FilterAdmin mund të ketë efekte të dëmshme pasi të instalohet

Adware, shkurt për softuerin e mbështetur nga reklamat, funksionon me objektivin kryesor të gjenerimit të të ardhurave për zhvilluesit e tij nëpërmjet shpërndarjes së reklamave të padëshiruara dhe potencialisht të pasigurta. Këta elementë grafikë të palëve të treta, të tilla si dritaret kërcyese, mbivendosjet, banderolat, kuponat dhe më shumë, mund të shfaqen në ndërfaqe të ndryshme. Reklamat zakonisht promovojnë taktika në internet, softuer jo të besueshëm ose të rrezikshëm dhe madje edhe malware. Klikimi mbi këto reklama mund të shkaktojë ekzekutimin e skripteve, duke çuar në shkarkime ose instalime të fshehta në sistemin e përdoruesit.

Është thelbësore të theksohet se ndërsa produktet ose shërbimet legjitime mund të shfaqen herë pas here në këto reklama, ato ndoshta nuk do të miratohen nga zhvilluesit e tyre aktualë ose palët zyrtare. Më shpesh, mashtruesit orkestrojnë promovime të tilla, duke shfrytëzuar programet e filialeve për të marrë komisione në mënyrë të paligjshme.

Adware zakonisht posedon aftësi të gjurmimit të të dhënave, një karakteristikë që ka të ngjarë të zbatohet për aplikacionin FilterAdmin. Ky gjurmim i të dhënave mund të përfshijë një sërë informacionesh, duke përfshirë historitë e shfletimit dhe motorëve të kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, detaje të identifikueshme personalisht, madje edhe numrat e kartave të kreditit. Të dhënat e mbledhura mund t'u shiten palëve të treta ose të shfrytëzohen ndryshe për fitim, duke theksuar rreziqet e mundshme të privatësisë dhe sigurisë që lidhen me aplikacionet adware si FilterAdmin. Përdoruesit këshillohen të jenë shumë të kujdesshëm dhe të përdorin masa parandaluese për të mbrojtur informacionin e tyre personal nga praktikat ndërhyrëse.

Aplikacionet Adware shpesh shfrytëzojnë taktika të dyshimta për shpërndarjen e tyre

Aplikacionet adware shpesh përdorin taktika të dyshimta për shpërndarjen e tyre, duke përdorur strategji të ndryshme për të arritur një audiencë të gjerë. Disa metoda të zakonshme përfshijnë:

  • Softuer i bashkuar : Adware shpesh vjen i bashkuar me softuer ose aplikacione në dukje të ligjshme. Përdoruesit mund të shkarkojnë pa dashje adware kur instalojnë programe të tjera, veçanërisht nëse zgjedhin cilësimet e instalimit të shpejtë ose të paracaktuar pa shqyrtuar me kujdes komponentët shtesë.
  • Reklamim mashtrues : Zhvilluesit e reklamave mund të përdorin teknika mashtruese reklamimi për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë aplikacionet e tyre. Kjo mund të përfshijë reklama mashtruese që shfaqen si përditësime legjitime të softuerit, duke joshur përdoruesit të klikojnë mbi to dhe instalimin e padashur të softuerit.
  • Freeware dhe Shareware : Adware mund të përfshihet në programe falas ose shareware. Përdoruesit që shkarkojnë dhe instalojnë softuer falas pa kontrolluar plotësisht termat dhe kushtet mund të prezantojnë pa vetëdije programe reklamash në pajisjet e tyre.
  • Sinjalizimet e rreme të sistemit : Zhvilluesit e reklamave mund të krijojnë sinjalizime të rreme të sistemit ose dritare kërcyese që paralajmërojnë përdoruesit për kërcënime të supozuara të sigurisë ose softuer të vjetëruar. Përdoruesit që ndjekin udhëzimet në këto sinjalizime mund të përfundojnë duke instaluar pa dashje adware.
  • Inxhinieria Sociale : Shpërndarësit e reklamave mund t'u drejtohen skemave të inxhinierisë sociale, të tilla si emailet e phishing ose faqet e internetit të rreme, për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë dhe instalojnë aplikacionet e tyre. Këto taktika shpesh përfshijnë paraqitjen si subjekte të besueshme për të fituar besimin e përdoruesve dhe për t'i bindur ata që të instalojnë adware.

Në përgjithësi, aplikacionet adware mbështeten në këto taktika të dyshimta për të depërtuar në pajisjet e përdoruesve, shpesh duke përfituar nga mosvëmendja e përdoruesit ose mungesa e kujdesit gjatë proceseve të shkarkimit dhe instalimit. Përdoruesit mund të mbrojnë veten duke qenë vigjilentë, duke praktikuar zakone të sigurta të shfletimit dhe duke përdorur mjete me reputacion kundër malware për të zbuluar dhe hequr kërcënimet e mundshme të adware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...