RAT L3MON

RAT L3MON

L3MON RAT është një kërcënim malware për Android që ka aftësinë për të hyrë në pajisjet e infektuara përmes një ndërfaqeje në distancë, ku hakerat në distancë mund të depërtojnë në atë pajisje. Si një trojan me qasje në distancë (RAT), L3MON RAT mund t'i lejojë sulmuesit në distancë të kenë akses në të dhëna të caktuara personale të ruajtura në një smartphone ose pajisje tjetër që ekzekuton sistemin operativ Android.

Pjesa e poshtër e L3MON RAT është se ai mund të imitojë aplikacionet legjitime të Android, të tilla si aplikacioni Sathi Chat ose aplikacioni i mesazheve Crazy Talk, që të dyja njihen si mjete komunikimi.

Përdoruesit e pajisjeve Android dhe disa versione të sistemit operativ Android duhet të kenë kujdes nga kërcënimi i L3MON RAT dhe të ndërmarrin veprime për të kontrolluar për malware dhe për ta hequr atë menjëherë për të zvogëluar rrezikun e sulmit nga një haker në distancë.

Po ngarkohet...