Threat Database Rogue Websites Mashtrimi 'Windows Firewall ka zbuluar se Windows-i juaj...

Mashtrimi 'Windows Firewall ka zbuluar se Windows-i juaj është i dëmtuar dhe i parëndësishëm'

Mashtruesit po përdorin paralajmërime të rreme sigurie si një mënyrë për të promovuar aplikacione të dyshimta ose ndërhyrëse. Kjo taktikë e veçantë po përhapet nga një faqe interneti mashtruese. Kur përdoruesit zbarkojnë në faqe, atyre do t'u paraqitet një dritare kërcyese që përmban një deklaratë alarmante, duke pretenduar të jetë një 'paralajmërim i sistemit'. Sipas mesazhit të shfaqur, kompjuteri i vizitorit është i dëmtuar dhe i vjetëruar. Frikësimet e rreme vazhdojnë me një deklaratë edhe më të egër - sipas faqes së internetit mashtruese, të gjithë skedarët e përdoruesit do të fshihen pas vetëm disa sekondash.

Qëllimi i të gjitha kërcënimeve është të shtyjë përdoruesit që nuk dyshojnë të shtypin butonin 'Përditëso' që gjendet në dritaren që shfaqet. Me sa duket, kjo do të përditësojë sistemin e përdoruesit dhe do të parandalojë fshirjen e skedarëve. Natyrisht, asnjë nga këto nuk është e vërtetë dhe të gjitha informacionet e paraqitura duhet të konsiderohen si të fabrikuara dhe të injorohen tërësisht.

Sidoqoftë, përdoruesit që ndjekin udhëzimet e mashtruesve dhe shtypin butonin, do të dërgohen në faqet e internetit mashtruese shtesë. Faqet e diskutueshme janë vërejtur për të promovuar PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që mund të mbajnë adware, rrëmbyes të shfletuesit, ndjekjen e të dhënave dhe funksione të tjera të dyshimta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...