Mashtrimi 'WhatsApp-i juaj ka skaduar sot'

Mashtrimi 'WhatsApp-i juaj ka skaduar sot' Përshkrimi

Faqja e internetit dhe dritaret kërcyese të lidhura me mashtrimin "WhatsApp juaj ka skaduar sot" nuk duhet të besohen. Ato ekzistojnë vetëm për të provuar dhe për të përfituar nga përdoruesit e WhatsApp duke shfaqur mesazhe gabimi krejtësisht të rreme në një përpjekje për të bindur viktimat e tyre që të abonohen në shërbime të panevojshme, të shkarkojnë një aplikacion të promovuar dhe me shumë gjasa të dyshimtë ose të zbulojnë informacione personale.

Skema sillet rreth disa pretendimeve krejtësisht të rreme të maskuara si alarme të supozuara të WhatsApp. Faqja pretendon se WhatsApp-i i përdoruesit ka skaduar dhe nëse aplikacioni nuk përditësohet, të gjitha kontaktet, mesazhet dhe fotot do të fshihen. Për të shtuar presion të mëtejshëm, dritaret e rreme do të shfaqin një kohëmatës numërimi mbrapsht me më pak se një minutë të mbetur. Më në fund, faqja e mashtrimit do t'u thotë përdoruesve që të shtypin butonin "Përditëso TANI" të shfaqur me lehtësi dhe më pas të futin numrat e tyre të telefonit.

Natyrisht, asnjë nga deklaratat e gjetura në faqen e "WhatsApp juaj ka skaduar sot" dhe dritaret kërcyese nuk duhet të merren seriozisht. Në vend të kësaj, mbyllni faqen dhe skanoni sistemin tuaj për praninë e ndonjë PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), pasi këto aplikacione ndërhyrëse janë shpesh fajtorët që përdoruesit të ndeshen me faqe interneti mashtruese dhe të dyshimta.

Disa nga alarmet e rreme të shfaqura nga mashtrimi 'WhatsApp-i juaj ka skaduar sot' përfshijnë:

' Alarmi WhatsApp
WhatsApp-i juaj ka skaduar sot! Nëse nuk e përditëson tani, të gjitha kontaktet, mesazhet dhe fotot e tua do të humbasin!
'

Keni 0:53 sekonda për të përditësuar WhatsApp-in tuaj

Klikoni butonin Përditëso më poshtë dhe shkruani numrin tuaj të telefonit celular!
PËRDITËSO TANI
'