„A WhatsApp ma lejárt” átverés

„A WhatsApp ma lejárt” átverés Leírás

A „WhatsApp ma lejárt” átveréshez kapcsolódó webhelyekben és felugró ablakokban nem szabad megbízni. Kizárólag azért léteznek, hogy megpróbálják kihasználni a WhatsApp-felhasználókat azáltal, hogy teljesen hamis hibaüzeneteket jelenítenek meg, hogy meggyőzzék áldozataikat a szükségtelen szolgáltatásokra való feliratkozásról, egy népszerűsített és valószínűleg kétes alkalmazás letöltéséről vagy személyes adatok közzétételéről.

A rendszer több, teljesen hamis állítás körül forog, amelyeket feltételezett WhatsApp-figyelmeztetésnek álcáznak. Az oldal azt állítja, hogy a felhasználó WhatsApp-ja lejárt, és ha az alkalmazást nem frissítik, akkor az összes névjegy, üzenet és fotó törlődik. A további nyomás növelése érdekében a hamis felugró ablakok egy visszaszámlálót jelenítenek meg, kevesebb mint egy perccel. Végül a konzol oldal felszólítja a felhasználókat, hogy nyomják meg a kényelmesen látható „FRISSÍTÉS MOST” gombot, majd írják be telefonszámukat.

Természetesen a „WhatsApp ma lejárt” oldalon és a felugró ablakokban található állítások egyikét sem szabad komolyan venni. Ehelyett zárja be a webhelyet, és vizsgálja meg a rendszert a PUP-ok (potenciálisan nemkívánatos programok) jelenlétére, mivel ezek a tolakodó alkalmazások gyakran a bűnösök a félrevezető és kétes webhelyekkel találkozó felhasználók mögött.

A „WhatsApp ma lejárt” átverés által megjelenített téves riasztások közül néhány:

WhatsApp figyelmeztetés
A WhatsApp ma lejárt! Ha most nem frissít, minden névjegye, üzenete és fényképe elvész!
'

0:53 másodperced van a WhatsApp frissítésére

Kattintson az alábbi Frissítés gombra, és adja meg mobiltelefonszámát!
FRISSÍTÉS MOST