Threat Database Phishing Mashtrimi me email "Për shkak të përmirësimit të fundit...

Mashtrimi me email "Për shkak të përmirësimit të fundit ose gabimit".

Emailet "Për shkak të përmirësimit të fundit ose gabimit" janë pjesë e një skeme phishing. Mashtruesit i shpërndajnë këto emaile mashtruese me shpresën që të mashtrojnë përdoruesit për të zbuluar informacione të ndjeshme, të tilla si kredencialet e llogarisë së tyre të emailit (emrat e përdoruesve, fjalëkalimet, etj.). Subjekti i emaileve të dyshimta mund të jetë i ngjashëm me 'Nr._Rasti: -135998347511' dhe ata do të pretendojnë se fjalëkalimi i emailit të përdoruesit do të skadojë në të njëjtën ditë. Arsyeja e dhënë për këtë është se ose ka ndodhur një gabim në serverët e ofruesit të shërbimit të postës elektronike ose se ka pasur një përditësim.

Natyrisht, të gjitha këto pretendime janë krejtësisht të rreme. Qëllimi i tyre i vetëm është të trembin përdoruesin që të klikojë dy lidhjet e dhëna - 'Mbaje të njëjtën' dhe 'Fjalëkalimin'. Të dyja lidhjet do ta çojnë përdoruesin që nuk dyshon në një faqe të dedikuar phishing që do të imitojë portalin zyrtar të emailit specifik të dhënë. Për t'u dukur më legjitime, faqja e phishing do të kopjojë skriptet për origjinalin, duke e lejuar atë të arrijë interpretime bindëse të dizajnit grafik legjitim grafik. Duhet të theksohet se emailet që lidhen me këtë taktikë shpesh përdorin shkronja dhe simbole nga gjuhë të tjera që janë vizualisht të ngjashme me ato angleze. Qëllimi i dukshëm është të anashkaloni çdo mbrojtje të mundshme nga spam.

Të gjitha informacionet e futura në faqen e rreme do të komprometohen. Mashtruesit do të kenë akses në kredencialet e hyrjes në email të përdoruesve dhe do t'i përdorin ato për të zgjeruar shtrirjen e tyre. Llogari të tjera të lidhura, të tilla si ato për platformat mediale sociale, gjithashtu mund të rrezikohen. Në varësi të qëllimeve të mashtruesve, informacioni konfidencial i fituar gjithashtu mund t'u ofrohet për shitje palëve të treta, përfshirë grupet kriminale kibernetike.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...