Mashtrimi 'BlockChain'

Mashtrimi 'BlockChain' Përshkrimi

Uebsajtet mashtruese po përhapin një skemë phishing duke u përpjekur të marrin kredencialet e ndjeshme të llogarisë dhe kriptovaleteve nga përdoruesit që nuk dyshojnë. I gjurmuar si mashtrim 'BlockChain', ky operacion phishing synon veçanërisht përdoruesit me kuletat e kriptomonedhave BlockChain.

Uebsajtet e rreme janë krijuar që të ngjajnë shumë me faqen zyrtare të hyrjes në Blockchain.com, pavarësisht se kanë një adresë tjetër në internet. Opsionet e paraqitura në portalin e phishing përfshijnë 'Rivendos fjalëkalimin', 'Rikuem fjalëkalimin', Rivendosja e çelësit të frazës 12'. Implikimi është se përdoruesit do të duhet të rikuperojnë llogaritë e tyre. Pavarësisht se çfarë butoni shtypin përdoruesit nga tre të disponueshëm, atyre do t'u kërkohet të japin emailin e tyre ose ID-në e Portofolit dhe fjalëkalimin shoqërues në mënyrë që të vërtetohen.

Të gjitha informacionet e futura në faqen e mashtrimit do të rrezikohen dhe do të bëhen të disponueshme për mashtruesit. Me kredencialet e nevojshme të llogarisë dhe kriptovaletave, operatorët e paskrupullt të faqeve të internetit të mashtrimit mund të jenë në gjendje të marrin kuletat dixhitale të viktimës dhe të nxjerrin çdo fond të gjetur atje. Si rezultat, viktimat mund të pësojnë humbje shkatërruese financiare.

Për të mos rënë në gracka të tilla në internet, është e nevojshme t'i kushtoni gjithmonë vëmendje faqeve të internetit që vizitoni ose hasni. Sigurohuni që ato të jenë të ligjshme përpara se të vendosni ndonjë informacion privat ose konfidencial, pavarësisht sa urgjente ose serioze mund të duken mesazhet e shfaqura nga faqja.