Kharma Ransomware

Kharma Ransomware Description

Ekzistojnë dy familje kryesore për ransomware që kanë pllakosur përdoruesit në internet në vitin 2019 - STOP Ransomware dhe Dharma RansomwareInstead i ndërtimit të Trojans për bllokimin e të dhënave nga e para, mashtruesit kibernetikë shpesh zgjedhin të mbështesin krijimet e tyre në kërcënime të krijuara mirë si ato të lartpërmendura. Kohët e fundit, studiuesit u zunë mbi një kopje të re të Dharma Ransomware të quajtur Kharma Ransomware. Ky kërcënim për ransomware funksionon si shumica e të cilave i përkasin kësaj klase të malware - do të depërtonte në një sistem, do të nuhasë skedarët e duhur, do t'i shifronte ato dhe t'i shantazhojë viktimën në pagimin e parave për të kthyer dëmin.

Përhapja dhe Kriptimi

Shumica e autorëve të ransomware mbështeten në fushatat masive të postave elektronike, variantet fals të aplikacioneve të njohura, gjurmuesit përrua, azhurnimet e rreme të softuerëve, midis shumë metodave të tjera për të përhapur krijimet e tyre. Nëse Kharma Ransomware komprometon kompjuterin tuaj, ai do të kryejë një skanim të shpejtë, qëllimi i të cilit është të përcaktojë vendndodhjen e skedarëve, të cilat kërcënimi ishte programuar për të synuar. Pasi skanimi të ketë përfunduar, Ransomware i Kharma do të fillojë procesin e kriptimit. Gjatë këtij hapi të sulmit, Kharma Ransomware do të aplikojë algoritmin e tij të kriptimit në të gjitha skedarët e synuar dhe t'i bllokojë ato, të cilat do t'i bëjnë ato të papërdorshme. Nëse keni rënë viktimë e Kharma Ransomware, do të kishit vënë re që emrat e skedarëve tuaj janë ndryshuar. Kjo sepse Kharma Ransomware ndryshon shtrirjen e skedarëve të prekur duke shtuar '.id- . [teammarcy10@cock.li] .kharma 'ku' ID VICTIM 'është gjeneruar në mënyrë unike për secilin përdorues.

Shënimi Ransom

Shënimi i shpërblesës i Kharma Ransomware mund të gjendet në dy skedarë të quajtur 'FILES ENCRYPTED.ext' dhe 'Info.hta'. Mesazhi është mjaft i shkurtër, dhe nuk përmendet një tarifë specifike e shpërblesës që do të kërkohej nga përdoruesi. Sidoqoftë, sigurohuni që sulmuesit do t'ju kërkojnë t'i paguani ato, pavarësisht nga mungesa e përmendjes së pagesës në shënim. Autorët e Kharma Ransomware deklarojnë se marrja e të dhënave tuaja falas është e pamundur dhe për t'i rikthyer skedarët tuaj, duhet të bashkëpunoni me ta. Providedshtë dhënë një adresë e-mail, ku viktima pritet t'i kontaktojë ata - 'teammarcy10@cock.li.'

Pavarësisht pretendimeve të sulmuesve, nuk ka gjasa që ata t'ju japin çelësin e deshifrimit që ju nevojitet, edhe nëse ua paguani shumën e kërkuar. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shikoni në marrjen e një zgjidhje të ligjshme anti-malware dhe ta përdorni atë për të fshirë Karma Ransomware nga sistemi juaj për mirë.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Kharma Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Kharma Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.