Threat Database Mobile Malware Harly Mobile Malware

Harly Mobile Malware

Malware Harly Mobile është krijuar për të hyrë fshehurazi në pajisjet Android të viktimave. Qëllimi kryesor i kërcënimit duket të jetë abonimi i pavetëdijshëm i përdoruesve në shërbime të ndryshme me tarifa premium. Kjo sjellje e klasifikon kërcënimin si malware të mashtrimit me pagesë. Sidoqoftë, përdoruesit duhet të kenë parasysh se lista e funksioneve të pasigurta të kërcënimit është shumë më e gjerë dhe mund të abuzohet si pjesë e operacioneve të tjera të sulmit.

Kriminelët kibernetikë përhapin mjetet e tyre të dëmshme duke i fshehur ato brenda aplikacioneve të shumta, në dukje legjitime të Android. Studiuesit e Infosec kanë arritur të identifikojnë disa programe të tilla të pasigurta - sfondin Fancy Launcher Live, Flashlight & More Convenience, BinBin Flash dhe Mondy Gamebox.

Lejet e kërkuara nga këto aplikacione mund të lejojnë lehtësisht kërcënimin të hyjë në listën e kontakteve të viktimës, të manipulojë lidhjen dhe cilësimet Wi-Fi, të kontrollojë proceset në funksionim, të lidhet me pajisjet Bluetooth, të vendosë alarme, të modifikojë sfondet në pajisje, etj. kërcënimi është gjithashtu i aftë të kryejë telefonata, të cilat sulmuesit mund t'i keqpërdorin për të kontaktuar vazhdimisht shërbimet me tarifë premium. Viktimat do të vërejnë se faturat e tyre mujore janë rritur papritur dhe në mënyrë të pashpjegueshme. Nëse vëreni ndryshime të ngjashme në faturën tuaj të telefonit Android, mund të jetë e mençur të kontrolloni pajisjen për çdo kërcënim malware që mund të ketë qenë në gjendje të depërtojë në të.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...