Threat Database Malware Ginzo vjedhës

Ginzo vjedhës

Ginzo Stealer është një malware i vjedhjes së të dhënave që po ofrohet nga krijuesit e tij falas për çdo kriminel kibernetik të padëshiruar. Në të vërtetë, studiuesit e infosec kanë gjetur se kërcënimi shpërndahet përmes llogarive në Telegram që lejojnë çdo individ të interesuar ta shkarkojë atë pa pasur nevojë të paguajë absolutisht asgjë.

Sa i përket aftësive të tij kërcënuese, Ginzo Stealer mund të ndikojë në aplikacione të shumta dhe të nxjerrë informacione private ose konfidenciale. Mund të prekë disa shfletues të njohur - Opera, Chrome, etj, dhe të marrë kredencialet e hyrjes dhe informacione të tjera të ndjeshme të ruajtura në to. Kërcënimi gjithashtu mund të komprometojë emailet, mediat sociale, lojërat dhe llogaritë e tjera të përdoruesve.

Informacioni që Ginzo Stealer mund të marrë potencialisht për operatorët e tij mund të abuzohet në mënyra të ndryshme, në varësi të qëllimeve të tyre të veçanta. Sulmuesit mund të përdorin llogaritë e shkelura për të përshkallëzuar aksesin e tyre dhe për të marrë përsipër llogari ose aplikacione shtesë që i përkasin viktimës. Llogaritë e komprometuara të mediave sociale mund të përdoren për të përhapur dezinformata, propagandë ose lidhje të korruptuara që çojnë në kërcënime shtesë të malware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...