Threat Database Adware FlowSurplus

FlowSurplus

FlowSurplus është klasifikuar si një aplikacion ndërhyrës adware që synon pajisjet Mac. Programet e këtij lloji rrallë instalohen nga përdoruesit me vetëdije. Në vend të kësaj, në shumicën dërrmuese të rasteve, ato mbërrijnë në sistemin Mac në mënyrë të fshehtë, pa tërhequr vëmendjen e përdoruesit duke përdorur taktika të dyshimta të shpërndarjes. Disa shembuj të metodave të tilla përfshijnë paketa të dyshimta softuerësh dhe instalues të rremë.

Pasi të vendoset në pajisje, qëllimi kryesor i FlowSurplus është të ekzekutojë një fushatë reklamuese të bezdisshme. Zakonisht, përdoruesve do t'u paraqiten reklama që promovojnë faqe interneti të dyshimta të palëve të treta. Këto mund të përfshijnë faqe që kryejnë taktika të ndryshme në internet, dhurata të rreme, skema phishing dhe më shumë. Nuk është e pazakontë që reklamat gjithashtu të promovojnë PUP shtesë invazive (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që mund të kenë funksione adware dhe rrëmbyes të shfletuesit.

Prania e PUP-ve në sistem mund të nënkuptojë gjithashtu se aktivitetet e shfletimit të përdoruesit po monitorohen, paketohen dhe transmetohen në një server të largët. Informacioni mund të përfshijë të gjithë historikun e shfletimit dhe kërkimit, URL-të e klikuar, adresën IP, llojin e shfletuesit, llojin e pajisjes dhe vendndodhjen gjeografike. Në disa raste, PUP mund të përpiqet madje të mbledhë të dhëna që janë ruajtur në shfletuesit e instaluar, duke ekspozuar potencialisht kredencialet bankare të përdoruesit, detajet e pagesës ose numrat e kartës së debitit/kreditit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...