EMBARGO Ransomware

EMBARGO Ransomware është një softuer kërcënues i krijuar për të enkriptuar skedarët në pajisjen e infektuar, duke i bërë ato të paarritshme për përdoruesit. Pasi skedarët të kodohen, emrit të secilit skedar i shtohet një shtesë e rastësishme, e cila është një shenjë dalluese e këtij lloji ransomware. Për shembull, një skedar që u quajt fillimisht document.txt mund të riemërtohet në document.txt.144vd5. Kjo e bën të lehtë identifikimin e pranisë së ransomware në një sistem të infektuar.

Infeksioni dhe procesi i kriptimit të përdorur nga EMBARGO Ransomware

 1. Infeksioni fillestar: Ransomware EMBARGO zakonisht depërton në një sistem përmes emaileve phishing, shkarkimeve mashtruese ose shfrytëzimit të dobësive të sistemit. Pasi brenda, ai fillon procesin e kriptimit pa dijeninë e përdoruesit.
 2. Kriptimi i skedarëve: Gjatë kriptimit, EMBARGO synon lloje të shumta skedarësh, duke përfshirë dokumente, imazhe dhe baza të të dhënave. Çdo skedar i koduar më pas shtohet me një shtesë unike, të rastësishme. Kjo jo vetëm që prish strukturën e skedarit, por gjithashtu shërben si një tregues i sulmit të ransomware.
 3. Dorëzimi i shënimeve të shpërblesës: Pas enkriptimit, EMBARGO gjeneron një shënim shpërblese të quajtur HOW_TO_RECOVER_FILES.txt. Ky shënim zakonisht vendoset në vende të spikatura, si p.sh. desktop dhe drejtori të ndryshme që përmbajnë skedarë të koduar. Shënimi i shpërblimit ka udhëzime se si të paguajnë shpërblimin në mënyrë që ata të mund të pajisen me një çelës deshifrimi. Zakonisht përfshin detajet e mëposhtme:
 • Njoftim se skedarët janë të koduar.
 • Udhëzime se si të blini kriptomonedhë (zakonisht Bitcoin).
 • Shuma e shpërblimit.
 • Informacioni i kontaktit për sulmuesit.

Si të deshifroni të dhënat dhe të hiqni ransomware

 1. Shmangni pagesën e shpërblimit: Ekspertët e sigurisë këshillojnë fuqimisht kundër pagesës së shpërblimit. Nuk ka asnjë siguri që sulmuesit do të dërgojnë çelësin e deshifrimit dhe pagimi i shpërblimit vetëm inkurajon aktivitete të mëtejshme kriminale.
 2. Përdorimi i mjeteve të deshifrimit: Aktualisht, mund të mos ketë një mjet universal deshifrimi të disponueshëm për EMBARGO Ransomware. Megjithatë, viktimat inkurajohen të kontrollojnë faqet e internetit dhe forumet me reputacion të sigurisë kibernetike për çdo përditësim mbi zgjidhjet e mundshme të deshifrimit.
 • Ndihma profesionale: Për ata që nuk janë të prirur teknikisht, kërkimi i ndihmës nga profesionistët e sigurisë kibernetike mund të jetë një opsion i zbatueshëm. Ekspertët mund të ndihmojnë në heqjen e sigurt të ransomware dhe rikuperimin e skedarëve kur është e mundur.
 • Rivendosja nga rezervimi: Nëse disponohen kopje rezervë, rivendosja e skedarëve të enkriptuar nga një kopje rezervë e para-infektimit është mënyra më efektive për të rikuperuar. Sigurohuni që ransomware është hequr plotësisht nga sistemi përpara se të rivendosni ndonjë skedar për të parandaluar ri-infeksionin.
 • Masat parandaluese për të shmangur një infeksion Ransomware

  1. Rezervimet e rregullta: Rezervoni rregullisht të dhënat tuaja dhe sigurohuni që kopjet rezervë të ruhen në një mjedis të sigurt cloud ose jashtë linje.
  2. Softuer sigurie: Instaloni dhe përditësoni rregullisht softuerin anti-malware. Përdorni veçoritë e sigurisë që ofrojnë mbrojtje dhe skanim në kohë reale.
  3. Edukimi i përdoruesit: Edukoni përdoruesit për rreziqet e emaileve të phishing dhe shkarkimeve të dyshimta. Inkurajoni vigjilencën kur hapni bashkëngjitjet e postës elektronike ose klikoni në lidhje nga burime të panjohura.
  4. Përditësimet e sistemit: Mbani të përditësuar sistemet operative dhe të gjithë softuerin duke aplikuar rregullimet më të fundit të sigurisë për t'u mbrojtur nga dobësitë.

  Ransomware EMBARGO përfaqëson një kërcënim të rëndësishëm për sigurinë e të dhënave për shkak të metodave të tij të kriptimit dhe shtimit të rastësishëm të shtesave të skedarëve. Duke kuptuar funksionimin e tij dhe duke marrë masa proaktive, përdoruesit dhe organizatat individuale të PC mund të zbusin rreziqet që lidhen me këtë ransomware.

  Këtu është shënimi i shpërblesës i shfaqur nga EMBARGO Ransomware:

  'Your network has been chosen for Security Audit by EMBARGO Team.

  We successfully infiltrated your network, downloaded all important and sensitive documents, files, databases, and encrypted your systems.

  You must contact us before the deadline 2024-05-21 06:25:37 +0000 UTC, to decrypt your systems and prevent your sensitive information from disclosure on our blog:
  -

  Do not modify any files or file extensions. Your data maybe lost forever.

  Instructions:
  1. Download torbrowser: hxxps://www.torproject.org/download/
  2. Go to your registration link:
  =================================
  -
  =================================
  3. Register an account then login

  If you have problems with this instructions, you can contact us on TOX:
  -

  After payment for our services, you will receive:
  - decrypt app for all systems
  - proof that we delete your data from our systems
  - full detail pentest report
  - 48 hours support from our professional team to help you recover systems and develop Disaster Recovery plan

  IMPORTANT: After 2024-05-21 06:25:37 +0000 UTC deadline, your registration link will be disabled and no new registrations will be allowed.
  If no account has been registered, your keys will be deleted, and your data will be automatically publish to our blog and/or sold to data brokers.

  WARNING: Speak for yourself. Our team has many years experience, and we will not waste time with professional negotiators.
  If we suspect you to speaking by professional negotiators, your keys will be immediate deleted and data will be published/sold.'

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...