Diet.exe

Përdoruesit e kompjuterëve që vërejnë një proces të panjohur të quajtur Diet.exe që funksionon në sfondin e sistemeve të tyre mund të jenë viktimë e një infeksioni trojan. Më konkretisht, ky proces është lidhur me një kërcënim kripto-minatori, i krijuar për të marrë kontrollin e burimeve harduerike të pajisjes së dëmtuar dhe për t'i përdorur ato për të minuar për një kriptomonedhë specifike.

Kripto-minatorët në përgjithësi sillen në një mënyrë identike. Ata do të përpiqen të fshehin praninë e tyre ndërsa gjenerojnë sa më shumë monedha kriptomonedhash për operatorët e tyre. Disa malware të këtij lloji heqin dorë nga fshehtësia dhe thjesht marrin sa më shumë nga burimet në dispozicion. Në këto raste, përdoruesit mund të vërejnë se një proces i çuditshëm po konsumon mbi 90% të prodhimit të CPU ose GPU. Si rezultat, sistemi mund të mbetet me burimet minimale të nevojshme për të funksionuar normalisht. Përdoruesit mund të fillojnë të përjetojnë përplasje të shpeshta, ngrirje, ngadalësime, etj.

Më e rëndësishmja, presioni i vazhdueshëm mbi komponentët e harduerit mund të gjenerojë nxehtësi të tepërt. Nëse ftohja e sistemit mbingarkohet, GPU, CPU, motherboard dhe pjesë të tjera harduerike mund të mbinxehen, duke shkurtuar jetëgjatësinë e tyre të pritur ose madje duke shkaktuar dëme të përhershme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...