ComputingInteractive

ComputingInteractive Përshkrimi

Përdoruesit e Mac kanë një tjetër aplikacion invaziv për t'u shqetësuar. I quajtur ComputingInteractive, ky adware është klasifikuar si një tjetër shtesë në familjen e adware AdLoad , që vazhdon të zgjerohet. Këto aplikacione rrallë fokusohen në veçori të dobishme dhe në vend të kësaj janë më të interesuar të fitojnë para nga prania e tyre në pajisjet Mac të përdoruesve. Në shumicën e rasteve, ata e bëjnë këtë përmes fushatave reklamuese të bezdisshme. Duhet të theksohet gjithashtu se ComputingInteractive gjithashtu mund të konsiderohet si PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar), për shkak të metodave të dyshimta të përfshira në shpërndarjen e tij.

Aplikacionet adware do të gjenerojnë reklama të ndryshme të dyshimta në pajisjet e prekura. Reklamat mund të shfaqen në forma të ndryshme - pop-ups, banderola, sondazhe dhe lidhje në tekst, madje mund të injektohen në faqet e internetit të palidhura, si një përpjekje për t'u dukur më legjitime. Për më tepër, ata mund të përdorin klikime ose taktika të inxhinierisë sociale për të joshur përdoruesit të ndërveprojnë me ta. Reklamave nuk duhet t'u besohet, pasi ato mund të iniciojnë ridrejtime të padëshiruara, të promovojnë faqe interneti mashtrimi ose t'u paraqesin përdoruesve oferta për më shumë PUP që maskohen si aplikacione në dukje reale.

Një funksion tjetër që vërehet shpesh në aplikacionet adware është gjurmimi i të dhënave. Përdoruesit që lejojnë programe të tilla të qëndrojnë në Mac-et e tyre rrezikojnë që historia e tyre e shfletimit, historia e kërkimit, adresa IP, lloji i pajisjes, lloji i shfletuesit, vendndodhjet gjeografike dhe detaje të tjera të ndryshme të eksfilohen në një server nën kontrollin e operatorëve të PUP.