AthenaRezultatet

AthenaRezultatet Përshkrimi

Lloji: Adware MacOS

AthenaResults përpiqet të përfitojë nga përdoruesit e Mac, duke u futur fshehurazi në pajisjet e tyre dhe më pas duke nisur fushata reklamuese ndërhyrëse. Për më tepër, pas analizimit të kodit dhe funksionaliteteve të tij themelore, ekspertët e sigurisë kibernetike përcaktuan se AthenaResults është pjesë e familjes në rritje të AdLoad . Ashtu si shumica e aplikacioneve të tjera AdLoad, AthenaResults gjithashtu mbështetet në teknikat e shpërndarjes së fshehtë kryesisht për t'u përhapur. Një metodë e tillë e konfirmuar ka qenë nëpërmjet instaluesve dhe përditësimeve të rreme të Adobe Flash Player.

Pasi të lejohet në Mac, AthenaResults do të humbasë pak kohë në ekzekutimin e programimit të tij ndërhyrës. Aplikacionilication do të fillojë të japë reklama të ndryshme të diskutueshme që mund të ndikojnë ndjeshëm në përvojën e përdoruesit në pajisje. Megjithatë, më e rëndësishmja, përdoruesit nuk duhet t'u qasen pakujdesshëm reklamave të shfaqura. Reklamat mund të përmbajnë mesazhe joshëse dhe klikimesh, dhe më pas të shkaktojnë ridrejtime të detyruara në faqet e mashtrimit, skemat e phishing, dhurata të rreme, platforma të orientuara drejt të rriturve ose bastesh dhe më shumë. Përdoruesit mund të hasin oferta për të instaluar adware të tjerë me vello të hollë, rrëmbyes të shfletuesit ose PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

PUP-të shpesh vijnë me aftësinë për të spiunuar aktivitetet e shfletimit të përdoruesve. Aplikacionilications mund të kenë akses në të gjithë historinë e shfletimit, historikun e kërkimit dhe çdo URL të klikuar. Për më tepër, detaje të shumta të pajisjes (adresa IP, vendndodhja, lloji i pajisjes, lloji i shfletuesit, etj.) gjithashtu mund të paketohen dhe ekfiltohen në një server të kontrolluar nga operatorët e PUP-së.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.