AllianceInstallations

AllianceInstallations Përshkrimi

Lloji: Adware MacOS

AllianceInstallations ofron pak përsa i përket veçorive të dobishme, por kjo është e kuptueshme, pasi fokusi kryesor i aplikacionit është diku tjetër. Në të vërtetë, qëllimi kryesor i AllianceInstallations është të gjenerojë të ardhura për operatorët e saj nëpërmjet disa metodave ndërhyrëse. Si të tilla, aplikacionet mund të klasifikohen si thjesht një tjetër adware dhe një rrëmbyes i shfletuesit që përpiqet të përfitojë nga përdoruesit e Mac. Aplikacioni konsiderohet gjithashtu si një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) për shkak të metodave të diskutueshme të shpërndarjes që përdor.

Aplikacionet adware fitojnë para nga prania e tyre duke drejtuar një fushatë reklamuese të bezdisshme në pajisje. Përdoruesit e prekur do të vërejnë një rritje drastike të reklamave të hasura, gjë që mund tëzvogëlojnë ndjeshëm përvojën e përdoruesit në pajisje. Për më tepër, reklamat mund të jenë potencialisht të rrezikshme, pasi shumicën e kohës ato përdoren për të promovuar PUP shtesë të dyshimta ose për të çuar përdoruesin në faqet e internetit të dyshimta, të tilla si faqe phishing, dhurata të rreme dhe më shumë.

Rrëmbyesit e shfletuesve, nga ana tjetër, përqendrohen në shfletuesit e instaluar të uebit. AllianceInstallations mund të modifikojë në mënyrë specifike faqen kryesore, faqen e skedës së re dhe cilësimet e parazgjedhura të motorit të kërkimit. Të tre cilësimet do të ndryshohen për të hapur tani një adresë ueb të promovuar, zakonisht një motor kërkimi të rremë.

PUP-të mund të kenë aftësi edhe më ndërhyrëse. Është një dukuri e zakonshme që këto aplikacione të spiunojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesit. Të dhënat e mbledhura gjithashtu mund të përfshijnë detaje të shumta të pajisjes, si dhe të dhëna bankare dhe pagesash që janë ruajtur në shfletuesit e prekur.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.