Threat Database Malware Allcome Clipper

Allcome Clipper

Allcome klasifikohet si një malware i gërshërëve. Clippers janë kërcënime të krijuara për të aksesuar informacionin e ruajtur në kujtesën e fragmenteve (hapësira e përkohshme e tamponit ku ruhen të dhënat e kopjuara) dhe për ta zëvendësuar atë me një tjetër. Ky sulm synon përdoruesit që janë aktivë kryesisht në sektorin e kriptomonedhave.

Adresat e portofolit kripto janë mjaft të gjata dhe mënyra më efektive për të kryer një transaksion është kopjimi dhe ngjitja e tyre. Megjithatë, malware i gërmuesit do të ndryshojë adresën e portofolit dhe përdoruesit që nuk dyshojnë do t'i dërgojnë fondet te hakerat. Prerësi Allcome u zbulua për herë të parë nga studiuesit e sigurisë @3xp0rtblog.

Fatkeqësisht për viktimat e tij, Allcome Clipper mund të pajiset me funksione shtesë kërcënuese. Kërcënimi gjithashtu mund të jetë marrja e pamjeve të ekranit të desktopit sa herë që përdoruesit po fusin informacionin e tyre të pagesës si pjesë e një procesi arkë, duke ekspozuar detajet e tyre bankare ose informacione të tjera financiare. Malware gjithashtu mund të përpiqet të fshijë detajet e kartës së kreditit/debitit duke përfshirë numrin e kartës, datën e skadencës, kodin CVV/CVC, etj.

Pasojat e një infeksioni Allcome Clipper mund të jenë të rënda. Viktimat mund të përjetojnë humbje të konsiderueshme monetare, rritje të rreziqeve të çështjeve të privatësisë dhe më shumë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...