Zobm Ransomware

Zobm Ransomware Description

Popullariteti i kërcënimeve me revansë vazhdon të rritet, dhe ka gjithnjë e më shumë viktima që pretendohen çdo ditë. Shumica e autorëve të ransomware mbështeten në Trojans që kanë krijuar tashmë të dhëna për krijimin e tyre. Kjo do të thotë që ata e huazojnë kodin nga një kërcënim ekzistues për ransomware dhe më pas e modifikojnë atë pak për t'iu përgjigjur nevojave të tyre. Do të duket se një numër shumë i madh i hilevistëve në internet në vitin 2019 kanë zgjedhur të përdorin STOP Ransomware si një bazë të Trojans të tyre të enkriptimit të skedarëve, duke e bërë këtë familje të ransomware si më aktivin gjatë gjithë vitit. Një nga kopjet më të reja të STOP Ransomware quhet Zobm Ransomware.

Përhapja dhe Kriptimi

Shtë e vështirë të përcaktohet se si autorët po përhapin Zobm Ransomware, pasi ende nuk ka të dhëna të mjaftueshme për këtë temë. Fushatat e postës elektronike të Spamit ka të ngjarë të jenë një prej vektorëve të infeksionit të përfshirë në përhapjen e këtij Trojan-enkriptimi të të dhënave. Fushata të tilla zakonisht përfshijnë email me mesazhe mashtruese që përpiqen të mashtrojnë përdoruesit për hapjen e një skedari të bashkangjitur, shpesh një dokument, i cili do të ishte me makro dhe do të infektojë hostin pasi të fillohet. Gjurmuesit e torrenteve, variantet e rreme të piraterisë së aplikacioneve të njohura dhe azhurnimet e programeve fals mund të jenë disa nga metodat e tjera të përhapjes të përdorura nga sulmuesit. Kur kjo kërcënim i ransomware depërton në kompjuterin tuaj, ai do të shikojë për të gjitha llojet e skedarëve për të shënuar për shumim - imazhe, video, spreadsheets, dokumente, prezantime, baza të të dhënave, arkiva, skedarë audio, etj. të jetë i pranishëm në çdo sistem të përdoruesit. Zobm Ransomware aplikon encryption për të bllokuar të dhënat e synuara. Ky Trojan i bllokimit të skedarëve shton një shtesë shtesë në skedarët e koduar - '.zobm'. Për shembull, një skedar që ju i kishit dhënë emrin 'argjend-statue.jpeg' do të riemërohet në 'silver-statue.jpeg.zobm' kur kjo kërcënim i hakmarrjes e bllokon atë.

Shënimi Ransom

Zobm Ransomware vijon në gjurmët e shumicës së varianteve të STOP Ransomware në shumicën e karakteristikave të tij, përfshirë shënimin e shpërblesës. Mesazhi shpërblesë do të gjendet në një skedar të quajtur '_readme.txt' ashtu si shumica e varianteve të Ransomware STOP. Autorët e Zobm Ransomware kërkojnë 980 dollarë si një tarifë shpërblimi, por informojnë se përdoruesit e PC që kontaktojnë me ta brenda 72 orëve, duhet të paguajnë gjysmën e çmimit - 490 dollarë. Sulmuesit deklarojnë se ata janë të gatshëm të zhbllokojnë një dosje falas. Kjo është një taktikë e zakonshme, e cila shërben për të provuar viktimën se autorët e ransomware janë të aftë të kthejnë dëmin e bërë në skedarë. Dy adresa të postës elektronike janë siguruar si një mjet për të kontaktuar krijuesit e Zobm Ransomware - 'datahelp@iran.ir' dhe 'datarestorehelp@firemail.cc.'

Kontakti me autorët e Zobm Ransomware nuk është një ide e mirë. Njerëzit si kjo nuk njihen për ndershmërinë e tyre, dhe madje përdoruesit që pranojnë të paguajnë, më shpesh sesa jo, kanë mbetur pa duar. Shtë shumë më e sigurt të besosh një aplikacioni kundër malware për të hequr Zobm Ransomware nga kompjuteri juaj një herë e përgjithmonë.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Zobm Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Zobm Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.