Zlob

Zlob është një lloj softueri me qëllim të keq i njohur si një kalë trojan. Ky është një lloj sulmuesi që shfrytëzon dobësitë në një kompjuter për të bërë kërdi. Hera e parë që Zlob Trojan u identifikua ishte në muajt e fundit të vitit 2005. Që nga mesi i vitit 2006, ky Trojan ka fituar vëmendje të konsiderueshme nga ekspertët e sigurisë kompjuterike.

Kush e krijoi Trojanin Zlob?

Trojan Zlob mendohet se është krijuar nga hakerat në Federatën Ruse. Ende nuk dihet saktësisht se kush e krijoi Trojanin Zlob, por ai është përdorur në shumë prej aktiviteteve kriminale të Rrjetit të Biznesit Rus. Kjo është një organizatë kriminale në hije, e dedikuar për të ofruar pritje për aktivitete kriminale, pornografi për fëmijë dhe shpërndarjen e malware të dëmshëm.

Si futet trojani Zlob në një kompjuter?

Ashtu si shumë trojanë, trojani Zlob shpesh maskohet si një kodek video ActiveX. Ka faqe interneti të rreme video për të rritur të dedikuara për përhapjen e Trojanit Zlob. Ata do të kërkojnë që përdoruesi i kompjuterit të shkarkojë një kodek specifik, të rremë për të parë çdo video. Mënyra të tjera që Zlob Trojan ka qenë i njohur për infektimin e kompjuterëve është përmes një sulmi Java në skanimet e rreme të malware në internet dhe duke shkarkuar skedarin "atnvrsinstall.exe". Ky skedar është krijuar që të duket si një antivirus legjitim i Microsoft.

Çfarë ndodh kur Trojan Zlob sulmon një kompjuter?

Pasi përdoruesi i kompjuterit të ketë instaluar pa dashje kodekun e rremë, simptoma e parë është zakonisht një mori pop-up-e dhe reklamash që e shtyjnë përdoruesin e kompjuterit të shkarkojë një program mashtrues anti-spyware. Klikimi i ndonjë prej reklamave do të shkarkojë një aplikacion mashtrues anti-spyware i cili përmban në vetvete Trojanin Zlob. Programet e njohura mashtruese anti-spyware të lidhura me Zlob janë XP Antivirus 2012 , XP Antispyware 2012 , XP Security 2012 , Personal Shield Pro Version 2.20 , Vista Anti-virus 2012 , Vista Security 2012 dhe Win 7 Security 20 . Disa variante të trojanit Zlob mund të ndryshojnë gjithashtu Regjistrin e Windows dhe të hakojnë ruterat e lidhur me kompjuterin e infektuar për të ridrejtuar trafikun e internetit në domene me qëllim të keq.

Variantet dhe Klonet e Trojanit Zlob

Ka shumë versione të Trojanit Zlob. RSPlug, një trojan i rrezikshëm që prek kompjuterët e Apple, është shumë i ngjashëm me Zlob, dhe megjithëse vjen nga të njëjtët krijues. Versione të tjera të njohura të Zlob janë Vundo , VirtuMonde , DNSChanger, i cili ndryshon në mënyrë specifike cilësimet e DNS për të ridrejtuar trafikun e Internetit.

Çfarë mund të bëni nëse kompjuteri juaj është i infektuar me trojanin Zlob?

Një aplikacion legjitim antivirus i përditësuar siç duhet zakonisht do të zbulojë dhe heqë Trojanin Zlob. Sigurohuni që të shkarkoni programin tuaj të sigurisë dhe të gjitha përditësimet e tij direkt nga prodhuesi. Trojan Zlob paraqet një problem të rëndë sigurie dhe duhet të hiqet menjëherë.

Pseudonimet

15 shitës sigurie e shënuan këtë skedar si keqdashës.

Softuer antivirus Zbulim
Sophos Troj/Zlobie-Gen
Prevx1 Trojan.eCodec
Panda Adware/GoldCodec
Microsoft Zlob (threat-c)
McAfee Puper.dll.gen
Kaspersky Trojan-Downloader.Win32.Zlob.bba
Fortinet Zlobie!tr
eWido Downloader.Zlob.bba
eSafe Win32.Win32.Zlob.bba
DrWeb Trojan.Fakealert.217
CAT-QuickHeal TrojanDownloader.Zlob.ako
BitDefender Trojan.Downloader.Zlob.IX
AVG Downloader.Zlob.FPT
Avast Win32:Zlob-OO
AntiVir TR/Dldr.Zlob.IX.7

SpyHunter zbulon dhe heq Zlob

Zlob pamje nga ekrani

Detajet e sistemit të skedarit

Zlob mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit MD5 Zbulimet
1. iesplugin.dll e46bbd7733738efa1a3516ef1d4b19d3 0
2. iesplugin.dll ebfa464c1338269f7e7730b7f4624df0 0

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...