Cdtt Ransomware

Cdtt Ransomware është një formë e softuerit kërcënues i krijuar për të synuar të dhënat e viktimave dhe për t'i enkriptuar ato duke përdorur një algoritëm kriptografik shumë të fortë. Ky lloj malware përdoret zakonisht nga kriminelët kibernetikë që angazhohen në sulme të motivuara financiarisht. Ata komprometojnë pajisjet dhe më pas u bëjnë presion viktimave që të paguajnë një tarifë shpërblimi për të rifituar aksesin në të dhënat e tyre të vlefshme. Cdtt Ransomware është i lidhur me familjen STOP/Djvu malware, një grup i njohur kërcënimesh. Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm se ky kërcënim mund të shpërndahet së bashku me lloje të tjera malware, si Vidar , RedLine dhe softuer të tjerë kërcënues që mbledhin të dhëna.

Një nga treguesit fillestarë të aktivitetit keqdashës që do të hasin përdoruesit e prekur është shfaqja e një shtesë të re skedari të shtuar në shumicën e skedarëve të tyre. Në mënyrë të veçantë, ransomware ndryshon emrat origjinalë të skedarëve duke shtuar '.cdtt.' Për më tepër, krijohet një skedar teksti me emrin '_readme.txt'. Ky skedar jep një shënim shpërblimi me udhëzime nga kriminelët kibernetikë.

Ransomware Cdtt mund të bëjë kërdi në pajisjet e komprometuara

Shënimi i shpërblesës i ofruar nga sulmuesit njofton se një gamë e gjerë skedarësh, që përfshijnë imazhe, baza të të dhënave, dokumente dhe të dhëna të tjera thelbësore, janë koduar duke përdorur një metodë të fortë kriptimi dhe një çelës të veçantë. Sulmuesit pohojnë se mënyra e vetme për të rikthyer aksesin në këto skedarë të koduar është blerja e një mjeti deshifrimi së bashku me çelësin unik përkatës.

Për të shfaqur aftësitë e tyre, operatorët e ransomware ofrojnë një ofertë për viktimat, duke i lejuar ato të dërgojnë një skedar të koduar nga kompjuterët e tyre, i cili do të deshifrohet pa pagesë. Megjithatë, është thelbësore të nënvizohet se kjo ofertë është e kufizuar në deshifrimin e një skedari të vetëm të cilit i mungon ndonjë informacion i vlefshëm.

Shënimi i shpërblimit përshkruan gjithashtu koston e blerjes së çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit, i krijuar fillimisht në 1999 dollarë. Megjithatë, nëse viktimat kontaktojnë me sulmuesit brenda 72 orëve fillestare, ofrohet një ulje prej 50%, duke e ulur çmimin në 999 dollarë. Shënimi jep detajet e kontaktit për viktimat për të komunikuar me sulmuesit, duke përfshirë adresat e emailit si 'support@freshmail.top' ose 'datarestorehelp@airmail.cc'.

Deshifrimi i skedarëve pa bashkëpunimin e sulmuesve, të cilët mbajnë ekskluzivisht softuerin ose çelësin e kërkuar të deshifrimit, rezulton të jetë një ndërmarrje jashtëzakonisht e ndërlikuar në shumicën e rasteve. Kjo nënvizon rolin kryesor që luan siguria e fuqishme kibernetike në pengimin e fillimit të sulmeve të Cdtt Ransomware në shkallën e parë.

Zbatoni gjithmonë masa të mjaftueshme mbrojtëse në pajisjet tuaja

Mbrojtja e pajisjeve dhe të dhënave nga kërcënimet e ransomware kërkon një qasje shumështresore që kombinon masat parandaluese, ndërgjegjësimin e përdoruesit dhe një qëndrim të fortë të sigurisë kibernetike. Këtu janë disa hapa sigurie që përdoruesit mund të ndërmarrin për të rritur sigurinë e pajisjeve dhe të dhënave të tyre:

  • Rezervimet e rregullta të të dhënave : Rezervoni rregullisht të dhënat tuaja të nevojshme në një pajisje individuale ose në një shërbim të sigurt cloud. Kjo siguron që edhe nëse pajisja juaj është e rrezikuar nga ransomware, ju mund t'i rivendosni skedarët tuaj nga një kopje rezervë e pastër, duke zvogëluar ndikimin e një sulmi.
  • Softueri i përditësuar : Mbani të përditësuar sistemin tuaj operativ, programin anti-malware dhe të gjitha aplikacionet. Instalimi i rregullt i përditësimeve dhe arnimeve ndihmon në mbylljen e dobësive të sigurisë që kriminelët kibernetikë mund të shfrytëzojnë për të ofruar ransomware. Aktivizo përditësimet automatike kurdo që të jetë e mundur.
  • Praktikat e sigurisë së postës elektronike dhe uebit : Jini vigjilentë kur hapni emailet, veçanërisht ato nga dërguesit e papritur ose që përmbajnë bashkëngjitje ose lidhje të papritura. Ransomware shpesh përhapet përmes emaileve phishing. Shmangni hapjen e lidhjeve të dyshimta ose shkarkimin e bashkëngjitjeve nga burime të pabesueshme. Përdorni filtrimin e postës elektronike dhe mjetet e sigurisë në ueb për të identifikuar dhe bllokuar kërcënimet e mundshme.
  • Përdorimi i softuerit të sigurisë : Instaloni softuer me reputacion kundër malware në pajisjet tuaja. Sigurohuni që softueri të përfshijë aftësitë e skanimit në kohë reale dhe analizës së sjelljes. Skanoni rregullisht sistemin tuaj për malware dhe konfiguroni softuerin e sigurisë për të karantinuar ose fshirë automatikisht skedarët e dyshimtë.
  • Ndërgjegjësimi dhe trajnimi i përdoruesit : Edukoni veten dhe të tjerët në organizatën tuaj për rreziqet e ransomware dhe rëndësinë e praktikave më të mira të sigurisë kibernetike. Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për taktikat e inxhinierisë sociale të përdorura në sulmet e phishing dhe të dinë të njohin kërcënimet e mundshme. Programet e trajnimit mund t'i ndihmojnë përdoruesit të marrin vendime të informuara dhe të shmangin veprimet që mund të çojnë në një infeksion ransomware.

Përveç këtyre veçorive, zbatimi i një muri të fortë zjarri, përdorimi i fjalëkalimeve të forta dhe unike dhe marrja në konsideratë e përdorimit të masave të sigurisë si Autentifikimi me Dy Faktorë (2FA) mund të përmirësojë më tej qëndrimin e përgjithshëm të sigurisë kundër kërcënimeve të ransomware. Rishikimi dhe përditësimi i rregullt i masave të sigurisë është thelbësor ndërsa peizazhi i kërcënimit evoluon.

I gjithë teksti i shënimit të shpërblesës i hedhur nga Cdtt Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-FCWSCsjEWS
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 1999 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 999 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshingmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelpyou@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Cdtt Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...